Superveteran gleder seg til ny sesong

Superveteran gleder seg til ny sesong
Superveteran gleder seg til ny sesong

<pI ettermiddag starter world cup-sesongen for hoppgutta. Superveteran Roar Ljøkelsøy gleder seg.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske laget i Kuusamo
Anders Jacobsen (Ringkollen SK/FTV), Anders Bardal (Steinkjer SK/Trønderhopp), Bjørn Einar Romøren (Øvrevoll Hosle IL/Kollenhopp), Kenneth Gangnes (Kolbukameratene/Lillehammerhopp), Roar Ljøkelsøy (Orkdal IL/Trønderhopp), Tom Hilde (Asker SK/Kollenhopp).

32-åringen fra Orkdal er desidert blant de eldste utøverne i hoppmiljøet, og er nå tilbake igjen etter en heller laber sesong i fjor. Når verdenscupen starter med laghopp i finske Kuusamo i ettermiddag er Roar Ljøkelsøy med på laget.

- Alder har ingen stor betydning. Det er treningsgrunnlaget som betyr noe. Og det er godt, sier Ljøkelsøy til ABC Nyheter.

Han beskriver fjorårssesongen på følgende måte:

- Den var tung. Det var mye som ikke stemte. Fysikken var ikke god nok, men mest var det teknikken som ble feil. Og jeg kom aldri ordentlig ut av det.

Han forteller at for å komme ovenpå igjen, var det bare å begynne fra scratch. Se på hva som var feil, og så bryte det dårlige mønsteret.

Vil vinne igjen

- Det synes jeg at jeg har fått til, og at det går rette veien. Derfor er jeg også veldig spent på årets sesong, og håper jeg skal klare å fortsette den positive utviklingen.

Drivkraften og målet for Ljøkelsøy er helt klart.

- Ja, det er å vinne renn igjen. Men ser jeg at det ikke går bra, blir jeg heller hjemme og lar andre ta plassen på laget.

Og det er et hopplag med en god tone som nå starter sesongen. Lagfølelse og samarbeid står i fokus, noe som understrekes av følgende uttalelse fra sportssjefen i hopp, Clas Brede Bråthen:

- Jeg kan ikke huske at tonen og miljøet i norsk hoppsport har vært bedre, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Hopplandslaget med f.v. Bjørn Einar Romøren, Roar Ljøkelsøy, trener Mika Kojonkoski, Kenneth Gangnes, Anders Bardal, Tom Hilde og Anders Jacobsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXHopplandslaget med f.v. Bjørn Einar Romøren, Roar Ljøkelsøy, trener Mika Kojonkoski, Kenneth Gangnes, Anders Bardal, Tom Hilde og Anders Jacobsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

- Og naturligvis - oppturen på 2000-tallet har mye med trener Mika Kojonkoski å gjøre.

Finnen tok over laget i 2002, og har foreløpig kontrakt ut 2011-sesongen. Og hans betydning som trener?

Gode resultater

- Resultatene taler vel for seg. I moderne tid har vi aldri hatt en lengre sammenhengende periode med gode resultater. Vi må vel nesten tilbake til 1930-tallet for å finne noe tilsvarende, sier Bråthen til NTB.

Ifølge sportssjefen hadde man ved årtusenskiftet seks utøvere på landslag som det ble satset på. Nå satses det på fire forskjellige team med gutter og jenter, og det har gitt flere utøvere i toppen.

Til Kuusamo var det for eksempel 10 hoppere som kjempet om seks plasser.

Anders Jacobsen kan bli Norges beste hopper i denne sesongen, men alle kan få det til, tror Roar Ljøkelsøy. Foto: Scanpix.Anders Jacobsen kan bli Norges beste hopper i denne sesongen, men alle kan få det til, tror Roar Ljøkelsøy. Foto: Scanpix.

- Vi har som mål å gi flest mulig skihoppere et best mulig opplegg, og vi håper å sette farge på hoppsporten de neste 10-12 årene, sier Clas Brede Bråthen til NTB.

Roar Ljøkelsøy er enig i sportssjefens miljøbeskrivelse.

- Det er en fin stemning og et godt trøkk i laget, og jeg synes det er godt å være tilbake, sier han.

Må skjerpe seg

Ljøkelsøy mener imidlertid at laget må skjerpe seg til lagkonkurransen i ettermiddag.

- Helt klart. Hoppingen under kvalifiseringen torsdag var ikke god nok, og både østerrikerne og finnene viste styrke.

På spørsmål om hvem han tror blir de sterkeste utfordrene i år, svarer han kjente navn som Gregor Schlierenzauer, Simon Ammann og Thomas Morgenstern. Men også finnen Matti Hautameki bør man se opp for.

- Han er stabil, og hoppet omtrent ned i dumpa under kvalifiseringen.

Når det gjelder de norske håper Ljøkelsøy at det blir mange som utmerker seg.

- Vi har et jevnt og godt lag, og det er også noe av styrken vår. Anders Jacobsen har vært best nå i starten, men jeg tror egentlig alle på laget kan få det til, sier Ljøkelsøy, som også har tro på lagets «Benjamin», Kenneth Gangnes.

- Det er fart i Kenneth og han er uredd. Han har heller ikke begrensninger på seg selv, så på meg virker det som om han skal klare å ta steget videre og bli virkelig god.

Dagens lagkonkurranse starter kl. 17.00 norsk tid, og disse hopperne er med: Anders Jacobsen, Kenneth Gangnes, Roar Ljøkelsøy og Anders Bardal. Lørdag er det individuell konkurranse, og alle de norske hopperne er med.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus