Notodden-drap: – Handlet i nødverge

<p43-åringen som er siktet for drapet på en 23 år gammel mann på Notodden, hevder at han handlet i nødverge.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

43-åringen ble pågrepet og siktet for drapet etter at 23-åringen ble funnet drept i boligen hans på Notodden i Telemark. Mannen tok selv kontakt med politiet klokken 00.21 natt til torsdag og meldte fra om hva som hadde skjedd i leiligheten hans.

– Han har nektet straffskyld og begrunnet det med at det var en handling i nødverge, sier visepolitimester Runar Karlsen i Telemark politidistrikt til NTB.

– Han har forklart at det var en ren nødvergehandling, og erkjenner ikke straffskyld. Han har samtykket i 14 dagers varetektsfengsling for at politiet skal få tid til å etterforske saken. Det har han gjort frivillig, sier mannens forsvarer, advokat Borgar Veiding til NTB.

Kjente hverandre

Den siktede 43-åringen og den avdøde 23-åringen har kjent hverandre i lang tid. Både politiet og den siktedes forsvarer bekrefter at en øks var involvert i hendelsen.

– Vi har beslaglagt en øks i leiligheten, og den antar vi at er benyttet til voldshandlingene, sier Runar Karlsen.

43-åringen blir begjært varetektsfengslet fredag formiddag, men siden han har samtykket i varetektsfengsling med brev- og besøkskontroll blir det ikke noe ordinært fengslingsmøte.

Obduksjon fredag

Den siktede har tidligere vært i kontakt med politiet, og er i likhet med den avdøde fra Notodden. 23-åringen vil fredag bli brakt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon.

– Vi har hentet ham ut av leiligheten, og håper på å få en foreløpig obduksjonsrapport i løpet av fredag, sier Karlsen.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om hendelsesforløpet, men har brakt inn flere personer til avhør.

Flere avhør

– Det dreier seg om en firemannsbolig, og det var personer til stede i noen av de andre leilighetene. Disse personene har vi nå gjennomført vitneavhør av, opplyser visepolitimesteren.

Vitneavhørene vil antakeligvis fortsette fredag.

– Vi har tatt en rekke avhør i dag, men antar at det er flere som skal avhøres. Vi er opptatt av å kartlegge hva som skjedde. Videre vil vi også fortsette undersøkelsene på åstedet, sier Runar Karlsen til NTB.

Personvernpolicy