Gavekupp på bøker

Aschehoug flytter bakgårdssalget sitt til datamaskinen din.
Aschehoug flytter bakgårdssalget sitt til datamaskinen din.

<pAschehougs bakgårdssalg har lenge vært en begivenhet for kultursultne Oslo-borgere. Nå legges det ut på nett.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du ser sjelden bok-interesserte med så spisse albuer og bærende på så tunge poser og pappesker, som på Aschehougs bakgårdssalg. Forlaget har i en årrekke solgt unna lagrene sine i sin egen bakgård, men ikke i år.

- Vi har hatt så mye å gjøre og så lite folk at vi avlyste det opprinnelige bakgårdssalget, opplyser digital konsulent Thomas Bertram Nilsen i Aschehoug.

Det kommer resten av Norge til gode. Fredag morgen etablerer forlaget en bakgård på nettsidene sine. Her kan du få bøker fra det prestisjetunge forlaget til helt nede i 29 kroner.

At salget kommer betimelig for de som planlegger å legge harde pakker under treet på juleaftener en ren tilfeldighet, sier Bertram Nilsen. Han er ikke bekymret for at billisalget av bøker skal gjøre at forlaget taper penger fordi folk heller kjøper billige eldre titler på nett enn dyre nye utgivelser i butikken.

- Det er noe man alltid risikerer. Det å kjøpe en ny og en eldre bok er to forskjellige ting, sier Bertram Nilsen.

Jo Nesbø, Jan Kjærstad, Carl Frode Tiller og Unni Lindell er bare en håndfull av forfatterne som Aschehoug har i stallen sin. Nå er forlaget spent på hvordan publikum reagerer på nettsalget.

- Man får jo ikke ta på boken, men vi når jo flere folk på denne måten. Det blir spennende å se hva som skjer når folk sitter og bestiller alene foran PC`en i forhold til når de fysisk må kjempe om bøkene, sier Bertram Nilsen.