Vil gi alle gratis brus

Axl Rose vil gi Guns N'Roses-fansen gratis brus. Foto: Bru Garcia (AFP/Scanpix)
Axl Rose vil gi Guns N'Roses-fansen gratis brus. Foto: Bru Garcia (AFP/Scanpix)

<pGuns N'Roses-advokat krever gratis brus til alle fans.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Axl Rose krever at den amerikanske brusprodusenten Dr Pepper skal holde sitt løfte og tilby gratis brus til alle fans av Guns N'Roses som ønsker det.

- Selskapet bryter løftet sitt om dette ikke skjer, sier rockeren til Billboard.

Lovet gratis drikke til alle amerikanere

Årsaken til konflikten som har oppstått er at Dr Pepper i mars i år lovet gratis drikke til alle amerikanere dersom det usannsynlige skulle skje; at Guns N'Roses' nye album «Chinese Democracy» ville bli gitt ut i løpet av 2008.

«Chinese Democracy» - albumet dukket omsider opp i forrige uke etter 14 års ventetid.«Chinese Democracy» - albumet dukket omsider opp i forrige uke etter 14 års ventetid.

Etter 14 års ventetid ble omsider det etterlengtede albumet, som har vært på vei siden 1994, endelig sluppet i forrige uke.

Reklamestuntet fra brusgiganten førte til at et stort antall amerikanere besøkte selskapets hjemmesider for å laste ned en bonge som brukerne skulle kunne veksle inn i en flaske med brus eller annen drikke fra Dr Peppers sortiment i butikken.

Komplett fiasko

Kampanjen regnes nå som en komplett fiasko, da serveren deres brøt ned på grunn av den store pågangen fra publikum. Det hjalp heller ikke stort at firmaet utvidet tilbudet sitt med en ekstra dag fordi hjemmesidene til Dr Pepper var utilgjengelige det meste av dagen.

«Dr Pepper har vært fullstendig uforberedt på den store pågangen», skriver Guns N'Roses' advokat Alan Gutman i en åpen klage adressert til selskapet og kaller reklamestuntet for en «komplett fiasko». Han beskylder også at selskapet med hånlige undertoner har utnyttet forventningene og Guns N'Roses' rettigheter på «en rå og skammelig måte».

Bandets frontmann Axl Rose hevder på sin side at fansen er blitt snytt av Dr Pepper og krever at de holder sitt løfte og utvider kampanjen med tilbud om gratis drikke i mer enn to dager. I tillegg vil han ha helsides annonser med unnskyldninger fra brusprodusenten i USAs største aviser; The New York Times, Los Angeles Times, USA Today og The Wall Street Journal.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus