Stanser reiser til Mumbai

STOPP: Rolls Royce Marine er et av flere selskap i Norge som har aktivitet i Mumbai. Deres ansatte blir rådet mot å reise til Mumbai. Foto: Scanpix.
STOPP: Rolls Royce Marine er et av flere selskap i Norge som har aktivitet i Mumbai. Deres ansatte blir rådet mot å reise til Mumbai. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEn rekke norske bedrifter innfører nå reisestopp til Indias største by.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En lang rekke norske bedrifter har kontorer eller interesser i Mumbai. Nå strammes reglene for reising inn, som følge av onsdagens sjokkerende terrorangrep.

- Vi har sendt ut en melding til våre ansatte der vi sier at det inntil videre er reiseforbud til Mumbai. Vi har et kontor med 60 ansatte i byen, og det er stadig norske ansatte som besøker byen for møter og lignende, sier informasjonssjef i Rolls Royce Marine i Ulsteinvik, Ellen Kvalsund til ABC Nyheter.

- Situasjoner vi må håndtere

Det er ingen norske blant de 60 som jobber fast i Mumbai, men Rolls Royce har en rekke ansatte i land der sikkerhetssituasjonen er utfordrende.

- Som et internasjonalt konsern så er vi jo vant til å håndtere slike situasjoner. Vi er jo ikke glad for at det skjer, men vi gjør det vi kan for å sikre våre ansatte, sier Kvalsund.

Eva Halvorsen var selv i Mumbai og bodde på et av hotellene som ble angrepet onsdag. Foto: DNV.Eva Halvorsen var selv i Mumbai og bodde på et av hotellene som ble angrepet onsdag. Foto: DNV.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også andre norske firma har kontorer i millionbyen. Blant andre Det norske veritas (DNV).

- Vi har cirka 60 ansatte der, men det er bare lokale. Jeg var selv i Mumbai for bare to uker siden, og bodde på Taj-hotellet. Man gjør jo sine tanker når sånt skjer, sier Eva Halvorsen, som er pressesjef i DNV.

De har foreløpig ikke gått ut med et klart reiseforbud, men utelukker ikke at det kan komme. Foreløpig støtter de seg til de råd som blir gitt av norsk UD og indiske myndigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Foreløpig jobber vi med å skaffe oversikt over våre ansatte i Mubai, men foreløpig ser det ikke ut til at noen av våre var innblandet i det som skjedde i går, sier Halvorsen.

Har sendt ut advarsel

Andre norske bedrifter som er engasjert i India er Orkla og Telenor. De har ikke egne kontorer i Mumbai, og har tyngdepunktet av sine interesser lenger sør i landet. De har foreløpig ikke tatt strenge forholdsregler, men i Orkla har man sett ut utfyllende informasjon om hvordan ansatte skal forholde seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi har sendt ut melding om at det ikke skal reises til Mumbai til alle ansatte i konsernet. Den virksomheten vi har i India er konsentrert andre steder enn i Mumbai, sier Ellen Ronæss i Orkla til ABC Nyheter.

Telenor har også et engasjement i India, men deres aktivitet i landet har så langt ikke kommet skikkelig i gang.

Rolig andre steder i India

- Vi har ingen ansatte i Mumbai akkurat nå, og har ikke planer om å sende noen dit nå snart. Vi har engasjement i en rekke land der sikkerhetssituasjonen er en utfordring, og er bevisste på den, sier Scott Engebretsen i Telenor.

EDB Business Partner er et annet selskap med kontorer i India. De holder til i Bangalore, og der har det ikke vært noen problemer som har fått konsernledelsen til å reagere.

- Vi har en rekke medarbeidere i Bangalore, men der er det helt rolig foreløpig. Vi gir ut informasjon og foretar sikkerhetsvurderinger, vi har ingen ansatte i det aktuelle området, sier Geir Remman som er kommunikasjonsdirektør i EDB Business Partner.


Oppdatert informasjon om terroraksjonen finner du på Startsiden