Kritikk mot førstedame

Den franske førstedamen Carla Bruni kritiseres for sine politiske ambisjoner.
Den franske førstedamen Carla Bruni kritiseres for sine politiske ambisjoner.

<pSarkozys kone hypnotiserer presidenten mot venstre, påstår kritisk tegneserie.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forfatteren Philippe Cohen og tegneren Richard Malka har samarbeidet om tegneserieboken «Carla and Carlito». På forsiden ser vi den franske førstedamen Carla Bruni spasere over en rød løper med presidenten i en baby-bag på magen. Boken skal være basert på opplysninger fra kilder i president Sakozys indre krets, skriver den britiske avisen The Independent.

I tegneserien ser vi Carla Bruni manipulere og hypnotisere President Nicholas Sarkozy til å drive en politikk som sikrer hennes egne politiske og private interesser.

Folksanger og tidligere modell Carla Bruni giftet seg med Nicholas Sarkozy i februar i år etter en kort romanse. Det har siden blitt spekulert i hvor mye påvirkningskraft Bruni har på ektemannen sin.

Høyremann i venstreflørt

Nicholas Sarkozy har lenge vært politisk plantet på høyresiden i fransk politikk, mens Carla Bruni har erklært at hun tilhører venstresiden. I det siste har Sakozy tatt avgjørelser som kan tyde på at han er i ferd med å bevege seg i en mer venstreorientert retning, mener mange.

Han har gått fra å skjelle ut 68-generasjonens radikalisme til å kritisere «diktaturet i markedet» og erklært kamp mot fallskjerm-ordninger for ledere. Dette har fått flere av presidentens tilhengere til å reagere, og de klandrer Carla Bruni for å ha gjort sosialist av Sarkozy, melder Times online.

Personvernpolicy