- Føles ikke trygt å være her

BRUTALT: Angrepet på sivile i Mumbai var svært brutalt. Dette er et av få bilder av en av angriperne. Foto: Scanpix/Sky News.
BRUTALT: Angrepet på sivile i Mumbai var svært brutalt. Dette er et av få bilder av en av angriperne. Foto: Scanpix/Sky News.

<pNordmannen Kristian A. Fossland unngikk så vidt angrepet i går.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er helt utrolig at tilfeldighetene avgjør på den måten. Vi hadde tenkt å gå spise, men da det begynte å smelle rømte vi området, sier Kristian A. Fossland til ABC Nyheter.

Det er cirka et halvt døgn siden han og vennene måtte stikke fra området der en stor gruppe terrorister gikk til angrep i finanssentrumet av Mumbai.

Nå er han hjemme i leiligheten sin nord i Mumbai, et godt stykke unna der voldelighetene utspant seg, og til en viss grad fortsatt pågår.

Har kontakt med familien

- Vi var i leiligheten til en venninne i natt, og først i 5-6 tida på morgenen lokal tid tok vi sjansen på å bevege oss nordover. Da hadde vi fått beskjed om at det var trygt. Vi måtte gjennom 4-5 politisperringer på turen hjem, sier Fossland.

Han har hatt mye kontakt med familien hjemme i Norge, og sier det har vært vanskelig å formidle nøyaktig hvor nære på det var. Nå venter han på å snakke med selskapet han jobber for, for å finne ut hva de skal gjøre nå.

- Dette er jo en helt ny situasjon. Terroristene gikk rett og slett etter hvite mennesker, og dermed er jeg plutselig et terrormål bare fordi jeg er norsk. Det føles ikke trygt å være her nå, sier han.

Ingen bekreftelse på norske skadde

Ifølge Kristin Melsom i Utenriksdepartementet har man ikke fått bekreftede meldinger på at nordmenn skal ha blitt drept, såret eller kidnappet. Et indisk nyhetsbyrå melder at en nordmann er blant de sårede, men det har ikke vært mulig for norske myndigheter å bekrefte dette ennå.

Ifølge NTB har ambassaden i New Delhi sendt ut folk for å sjekke de forskjellige sykehusene, men foreløpig har man ikke fått bekreftet norske skadde.

Det var klokken 21.30 lokal tid at en stor gruppe terrorister gikk til angrep. Både sykehus, togstasjoner og private hjem skal ha blitt angrepet, i tillegg til minst to av de store hotellene i byen.

Det har nå blitt innført portforbud i området rundt Taj-hotellet og Colaba. Hittil er det rapportert om i overkant av 100 døde, der seks er utlendinger. Antallet skadde er ikke klarlagt, og det varierer veldig på hvor mange man tror er skadd. Noen melder om et par hundre, mens andre bruker tall opp mot tusen skadde.


Les alt om terroraksjonen på Startsiden.

Personvernpolicy