Nok en flyplass beleiret i Bangkok

OMRINGER FLYPLASS: Tilhengere av opposisjonsbevegelsen PAD omringer flyplassen Don Mueang i Bangkok. (Foto: Scanpix)
OMRINGER FLYPLASS: Tilhengere av opposisjonsbevegelsen PAD omringer flyplassen Don Mueang i Bangkok. (Foto: Scanpix)

<pDemonstranter har beleiret og stengt nok en flyplass i Bangkok. Alles øyne er nå vendt mot den thailandske hæren for å se om den griper inn i den politiske krisen som lammer landet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilhengere av opposisjonsbevegelsen PAD omringet flyplassen Don Mueang onsdag kveld, og flygingene til og fra flyplassen ble avlyst fra midnatt, ifølge flyplassdirektør Anirut Thanomkulbutra.

– Demonstranter har blokkert inngangen til terminalen, og derfor har vi stengt, sier han.

Den internasjonale flyplassen i Bangkok har vært stengt siden demonstranter stormet flyplassen tirsdag kveld. Don Mueang har etter stormingen vært den eneste flyplassen i den thailandske hovedstaden som fortsatt holdt åpent.

Demonstrasjonene i Thailand har pågått i månedsvis, men konflikten mellom motstandere og tilhengere av regjeringen har tilspisset seg ytterligere de siste dagene. Nå fryktes det at den politiske krisen vil eksplodere og ende i blodige gatekamper.

Rykter

Demonstrantene krever at statsminister Somchai Wongsawat skal gå av, men statsministeren avviser dette. Han har i stedet kalt sammen til regjeringsmøte torsdag i den nordlige byen Chiang Mai for å diskutere mulige tiltak mot demonstrantene.

Thailands hærsjef Anupong Paochinda ba onsdag om at det blir utlyst nyvalg og at nasjonalforsamlingen blir oppløst. Men ettersom Somchai nekter å etterkomme dette kravet, går det stadig flere rykter om at det kan komme et nytt militærkupp i landet.

Anupong har tidligere uttalt at det ikke er aktuelt for hæren å gripe inn i den politiske situasjonen, men en militær kilde sier det foregår samtaler i forsvarsledelsen om muligheten for en inngripen.

Somchais svoger, Thaksin Shinawatra ble kastet i et kupp for to år siden.

Se ABCTV: Rykter om militær inngripen

Drept

En mann ble onsdag skutt og drept av regjeringstilhengere i Chiang Mai.

Mannen drev en liten radiostasjon som var kritisk til myndighetene og tilhenger av Folkets allianse for demokrati (PAD).

Senere på dagen ble det kjent at en rettsbetjent et annet sted i byen ble banket opp av regjeringstilhengere fordi de trodde han støttet demonstrasjonene mot landet statsminister.


Les flere nyheter fra Asia på Startsiden.

Personvernpolicy