– Finanskrisen har bidratt til selvmord

<pPolitimester Torodd Veiding i Asker og Bærum politidistrikt har i det siste sett flere selvmord der finanskrisen har vært en utløsende faktor.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimester Torodd Veiding har sett flere selvmord den siste tiden som finanskrisen har utløst. (Arkivfoto: Scanpix)Politimester Torodd Veiding har sett flere selvmord den siste tiden som finanskrisen har utløst. (Arkivfoto: Scanpix)

– Vi har hatt tilfeller av selvmord i den siste tiden som åpenbart kan føres tilbake til finanskrisen, sier Torodd Veiding til Budstikka.

– Det dreier seg om folk som har vært rammet, enten av arbeidsløshet, eller av svekket økonomi på grunn av dårlige tider i aksjemarkedet, fortsetter han.

Av hensyn til de rammede familiene vil han ikke si hvor mange dødsfall det dreier seg om. Han opplyser imidlertid at sammenhengen mellom dødsfallene og finanskrisen har kommet fram gjennom samtaler med pårørende og hilsener som avdøde har lagt igjen.

Veiding er nå redd for flere lignende dødsfall.

– Jeg frykter det. Vi som er ansatt i det offentlige merker kanskje lite til krisen, men de som har en inntekt som er basert på utenforstående forhold, står på vaklende grunnmur nå, sier han. (©NTB)

Personvernpolicy