Over 100 drept i India

En politimann følger en eldre mann gjennom kaos og blod etter massakren på togstasjonen. Minst ti mennesker er bekreftet døde i dette ene angrepet. Foto: Reuters/Scanpix.
En politimann følger en eldre mann gjennom kaos og blod etter massakren på togstasjonen. Minst ti mennesker er bekreftet døde i dette ene angrepet. Foto: Reuters/Scanpix.

<pBevæpnede menn har gått til angrep flere steder i Mumbai. Mer enn 1000 skadde.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Menn bevæpnet med gevær og granater slo onsdag til flere steder i Mumbai, blant annet mot luksushotellene Oberoi og Taj Mahal.

Sykehuskilder opplyser imidlertid til The Times of India at hele 101 personer er drept og 1000 såret. Det bekreftes også av indisk politi, ifølge NTB.

I tillegg er et ukjent antall vestlige mennesker tatt som gissel av terroristene. De holdes på flere steder i sentrum av turistenes område i Mumbai. Noen kilder mener at så mange som 40 er tatt som gisler, mens terroristene har sagt at de er syv personer som holder gisler.

Ifølge flere kilder skal så mange som seks av de drepte være vestlige. Det er ikke kommet meldinger om norske ofre for terrorhandlingene onsdag.

En ukjent muslimsk gruppe tar på seg ansvaret. Les mer her.

En jernbanestasjon ble også angrepet og flere bomber gikk av i det indiske myndigheter betegner som et samkjørt terrorangrep.

Mumbai er Indias største by og landets finanssenter.

– Det var veldig uhyggelig. Vi hørte smell som fra sterkt fyrverkeri og da løp vi bort så fort vi kunne, fortalte turisten Janice Sequeira som spiste middag på Taj Mahal-hotellet da angriperne gikk til aksjon.

En britisk representant i Europaparlamentet, Sajjad Karim, befant seg i lobbyen på Taj Palace Hotel-hotellet, et av de andre hotellene som ble angrepet, ifølge BBC.

- Alt jeg så var en mann til fots som bar et maskin-gæver-lignende våpen, som han skjøt på folk med. Jeg så folk bli truffet og falle om, folk rett ved siden av meg, sier han.

Flere angrep

Den store jernbanestasjonen Chhatrapati Shivaji ble også angrepet.

– Alt tyder på at dette er et terrorangrep, flere steder er under væpnet beleiring, sa de indiske statsbanenes sikkerhetssjef A.K. Sharma.

To bevæpnede menn skal ha forskanset seg inne på en jernbanestasjon. Sikkerhetsstyrker omringet stasjonen og har nå tatt over kontrollen av området.

Men også andre steder i byen skal det ha blitt skutt. Ifølge politiet er det snakk om minst syv ulike steder som skal ha blitt angrepet.

Restauranten Leopold’s, et landemerke i finanshovedstaden Mumbai, ble også angrepet, i tillegg til flere kinoer og sykehus.

Stedene som er angrepet er populære blant turister. Et vitne som unslapp skytingen sier at terroristene spurte etter mennesker med britisk eller amerikansk pass.

– De forsøkte å få fatt i alle personer med britiske eller amerikanske pass. De var ute etter utlendinger, sier mannen til TV-kanalen NDTV.

Politi omringer hotellene Taj Mahal og Oberoi hvor terrorister skal holder flere gisler. Les alt om det her.

Kaos

En politimann gir et såret barn vann.En politimann gir et såret barn vann.

Angrepet begynte i 18-tiden norsk tid. TV-bilder som i 19.20-tiden norsk tid blir sendt direkte fra byen viser fullstendig kaos, med mennesker som løper i dekning, og mennesker som er skadet, ifølge Vg.no.

SE LIVEBILDER FRA MUMBAI HER

Uvisst om nordmenn

Det er fremdeles uvisst om nordmenn er berørt av terrorangrepene, opplyser Utenriksdepartementet til NTB. UD jobber onsdag kveld med å få oversikt over eventuelle nordmenn i området.

Både VG og Aftenposten har vært i kontakt med nordmenn i området.

ABC Nyheter følger situasjonen.

En såret mann blir transportert til sykehus.En såret mann blir transportert til sykehus.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus