- Men hvorfor vente, da?

<strong>Flott, men: </strong>- Hvorfor vente med krisepakke når vi vedtar budsjettet i morgen? undres Jan Tore Sanner og Siv Jensen. Foto: Scanpix
Flott, men: - Hvorfor vente med krisepakke når vi vedtar budsjettet i morgen? undres Jan Tore Sanner og Siv Jensen. Foto: Scanpix

<pI morgen vil Stortinget vedta et statsbudsjett som bare skal gjelde til en ny krisepakke i februar. Siv Jensen og Jan Tore Sanner vil ha tiltakene nå.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg syns det er veldig bra, jeg, at regjeringen signaliserer nye krisetiltak. Det jeg ikke forstår, er behovet for å vente til januar. Vi skal vedta et statsbudsjett i morgen, som vi vet bare skal gjelde en kort stund, da.

Det sier Frp-formann og finanspolitiker Siv Jensen til finansministerens brev, som varsler at regjeringen vil legge fram en ny krisepakke i månedsskiftet januar/februar neste år.

Høyre-nestleder og også medlem av Stortingets finanskomité, Jan Tore Sanner, sier det var på tide at Kristin Halvorsen og regjeringen erkjenner at regjeringens statsbudsjett for 2009 er gått ut på dato før det er vedtatt.

- Det som er synd, er at regjeringen åpenbart er villige til å ofre mange arbeidsplasser før de iverksetter tiltak, sier Sanner.

- Er det virkelig så dramatisk?

- Det statsbudsjettet som vedtas i morgen, vil forverre situasjonen for mange bedrifter. Denne regjeringen er den eneste i den vestlige verden som sender en økt skatteregning til bedrifter som slåss for å redde arbeidsplassene, sier Sanner til ABC Nyheter.

- Finansminister Kristin Halvorsen har jo sagt at noen små bedrifter får lavere skattetrykk med regjeringens opplegg?

- De skulle jeg like å se. Jeg har en stor brevbunke fra bedrifter som forteller om en helt annen virkelighet, sier Sanner.

Siv Jensen er veldig glad for signalet om en krisepakke, men etterlyser også mer handlekraft i budsjettet som det rødgrønne flertallet vil banke gjennom i morgen.

- Det jeg hører Halvorsen sier, er at investeringer i bygg og anlegg kan bli trappet opp, og at hun ikke avviser skattelettelser. Det som ikker er så bra, er at hun tviholder på økt arveavgift og formueskatt, sier Jensen.

Personvernpolicy