Måtte gå etter anti-homostøtte

<pFestivaldirektør Richard Raddon trakk seg etter massive protester mot at han har gitt pengestøtte til en kampanje mot homofilt ekteskap.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Los Angeles Film Festivals direktør Richard Raddon har trukket seg. Årsaken er massive protester, etter at det kom fram at Raddon hadde gitt pengestøtte til en organisasjon som trumfet gjennom forbudet mot homofilt ekteskap i California.

«Proposition 8» er et lovforslag som innskrenker definisjonen av ekteskapet til å kun dreie seg om foreningen av mann og kvinne. Innbyggerne i California kunne stemme for eller imot forslaget samtidig som presidentvalget ble avholdt. Av nesten 13 millioner avgitte stemmer, ville 52,3 prosent ha et lovforbud mot homofilt ekteskap, 47,7 prosent stemte imot.

Organisasjonen «Yes on 8» kjempet for at lovforslaget skulle bli vedtatt, og det er disse Richard Raddon har gitt pengegaver. Etter at bloggere avslørte navnet hans, har han vært utsatt for massive protester, som tilslutt skal ha ført til at han trakk seg.

Raddon forsøkte først å gå av 13.november, men oppsigelsen ble avvist av styret i Film Independent, et selskap som eier Los Angeles Film Festival.

- Vi ønsker ikke å overvåke og dømme våre ansattes personlige, religiøse eller politiske overbevisninger, skrev styret i en pressemelding da.

Men da debatten om Raddons pengegave fortsatte ikke ville gi seg på Internett, leverte han på mandag inn en ny oppsigelse. Denne gangen godtok Film Independent direktørens søknad, men understreker at de har mistet en dyktig og engasjert leder.

Debatten raser nå i Los Angeles om metodene som blir brukt i protestene mot «Proposition 8», og om det er med på å ødelegge for ytringsfriheten.

- Uansett hvor mye vi misliker meningene til enkelte mennesker, er han i sin fulle rett til å ha disse meningene. Jeg kjenner homofile og lesbiske som er sjokkert over hva som har skjedd med Raddon, sier Michael London til Variety. Han er produsent av filmen «Milk», som tar for seg historien om den drepte Harvey Milk, som kjempet for homofiles rettigheter.