Verste roman-sex er kåret

Illustrasjonsfoto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com

<pEt britisk tidskrift har nok en gang delt ut prisen for den verste sex-beskrivelsen innen litteraturen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver år siden 1993, har tidsskriftet Literary Review delt ut prisen «Bad Sex in Fiction Award» til den forfatteren som har skrevet romanen med den verste sex-beskrivelsen i.

I år mente tidsskriftet at forfatter Rachel Johnson fortjente den ikke altfor gjeve prisen, for boka hennes «Shire Hell». Juryen mente alle de nominerte var omtrent like ille, men at Johnsons dyremetaforer for sex tok kaka. Blant annet skal hun ha beskrevet romanens mannlige karakters varsomme berøring som «en møll fanget i en lampeskjerm», og at tunga hans var som «en katt som lepjer i seg en skål med fløte».

- Beskrivelsene hennes er en blanding av klisjeer og eufemismer, sier viseredaktør i Literary Review, Tom Fleming, til avisa The Guardian.

Forfatteren selv ser på det som en ære og vinne.

- Jeg er overhodet ikke fornærmet. All oppmerksomheten jeg har fått i forbindelse med denne prisen, er jeg takknemlig for, sier Rachel Johnson, som mottok et abstrakt gipsstatuett fra «The Wire»-skuespilleren Dominic West.

Prisen ble i sin tid opprettet for å skremme forfatter fra å skrive smakløst om sex. Johnsen mener prisen har sin effekt.

- Skriver du en sex-scene, har du nok tanken på prisen i bakhodet. Det får deg til å tenke deg om en ekstra gang, før du stapper romanen din full av sex, sier Johnson.

I år ble det også delt ut en ærespris. Forfatter John Updike ble «hedret» for å ha blitt nominert til prisen for fjerde året på rad.


Mer om Litteratur finner du på Startsiden

Personvernpolicy