Passasjerer evakueres fra flyplassen

Politi på vei gjennom <span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana; font-size: 11px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span">check-in lounge en på Suvarnabhumi International Airport i Bangkok. Foto: Scanpix<span class="Apple-converted-space"> <br></span></span>
Politi på vei gjennom check-in lounge en på Suvarnabhumi International Airport i Bangkok. Foto: Scanpix

<pMyndighetene har begynt å evakuere passasjerene på den internasjonale flyplassen i Bangkok, der de aggressive demonstrasjonene fortsatte onsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thailandske myndigheter begynte å evakuere passasjerer, som har måttet tilbringe natten på den internasjonale flyplassen, i morgentimene onsdag.

Hundrevis av slitne passasjerer ble skysset ut av ankomstområdet på Suvarnabhumi-flyplassen til busser, opplyser en korrespondent til AFP.

Mer enn 3.000 passasjerer har stått fast på flyplassen etter at demonstranter fra opposisjonsbevegelsen Folkets allianse for demokrati (PAD) stormet flyplassen tirsdag.

En talsperson for PAD hadde da gjort det klart at alliansen kontrollerer Suvarnabhumi og at ingen fly får bruke flyplassen uten alliansens tillatelse.

Lovløshet

Bangkok er preget av tiltakende lovløshet og stadig mer omfattende demonstrasjoner mot regjeringen. Ifølge thailandsk politi ble det kastet i alt fire sprengladninger mot demonstranter onsdag, og minst seks personer ble såret.

Den thailandske militærsjefen general Anupong Paochinda sitter i et krisemøte med forretningsledere og regjeringen onsdag, og det er ventet at det blir holdt en pressekonferanse etter dette møtet.

Uroen i Bangkok har ført til spekulasjoner om hæren vil tvinge regjeringen til å gå av.

Utenfor flyplassen holder PAD-ledere oppildnende taler for om lag 8.000 jublende demonstranter. Turistnæringen frykter aksjonen skal gjøre ubotelig skade på Thailands rykte som «smilenes land».

Sammenstøt

Ingen fly kunne onsdag lande eller lette på Suvarnabhumi-flyplassen, hvor det vanligvis er 370 flyginger om dagen, etter at demonstranter fra opposisjonsbevegelsen Folkets allianse for demokrati (PAD) stormet flyplassen tirsdag.

Maskerte demonstranter har full kontroll over kontrolltårnet på flyplassen.

I harde sammenstøt mellom tilhengere og motstandere av regjeringen kom elleve personer til skade tirsdag.

PAD krever at landets statsminister går av og har gitt regjeringens medlemmer frist til onsdag med å trekke seg.

Opposisjonsbevegelsen mener statsminister Somchai Wongsawat er en stråmann for sin svoger Thaksin Shinawatra, som ble kastet etter et kupp i 2006. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus