The Fireman: «Electric Arguments» (MPL/ATO/One Little Indian/Indie)

Moderne greier

Paul McCartney og Youth er mer vitale enn på mange år på The Firemans nye album. Foto: Indie Distribution (promo)
Paul McCartney og Youth er mer vitale enn på mange år på The Firemans nye album. Foto: Indie Distribution (promo)

<pHar Paul McCartney funnet selve ungdomskilden?</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På «Electric Arguments» serverer Paul McCartney og produsent/makker Youth fra legendariske Killing Joke (og senere The Orb) i duoformatet The Fireman en godtepose med godsaker som overgår det meste de begge har vært i nærheten av på svært mange år.

Funnet ungdomskilden?

Som ved et trylleslag fremstår den nå 66 år gamle Beatles-legenden som en vital ungdom som tilsynelatende har drukket friskt kildevann fra en godt skjult ungdomskilde, mens Youth backer ham opp på et vis han ikke har vært i nærheten av siden Killing Jokes glansdager fra tiden da 1970-tallet var i ferd med å bli 80-tall.

«Electric Arguments»«Electric Arguments»

Selv om dette høres lovende ut, så er det langt fra første gang de to legendene slår sine hoder sammen på plate. Paul McCartney debuterte under pseudonymet The Fireman allerede i 1993 med albumet «Strawberries Oceans Ships Forest», og fulgte opp fem år senere med «Rushes» i 1998. Begge mer eller mindre instrumentale elektroniske verk hvor vokale innslag kun var basert på samplinger med Youth bak styrespakene.

Ti år senere er de altså tilbake, nå som duo hvor begge er kreditert som medlemmer, mer vitale og moteriktige enn på evigheter, og med en oppglødd Paul McCartney bak mikrofonen. For øvrig en setting som «kler» duoen godt og som gir en viss følelse av at vi her har med et ordentlig band, og ikke bare et sideprosjekt, å gjøre.

Inspirert

I tillegg til å synge, er det McCartneys låter som åpenbarer seg på «Electric Arguments». Ikke siden The Beatles på sitt mest inspirerte, det vil si rundt «The Beatles» - eller «The White Album» om du vil - for 40 år tilbake, har vi hørt Macca mer aktuell enn her. Da er hans lange karriere med sin avdøde hustru Linda i Wings inkludert.

Låtmaterialet veksler fra lekre poplåter, men ikke av den gamle klassen - snarere av den nye sorten, til alternative elektrosnutter av ypperlig karakter. Det finnes omtrent ingen uvesentligheter på albumet, noe som definitivt er et pluss i boken med tanke på McCartneys høyst varierende solokatalog målt etter kvalitet.

Med andre ord står «Electric Arguments» tilbake som en moderne albumutgivelse som utmerket kunne vært gitt ut av langt yngre og mer dagsaktuelle musikere. The Fireman tåler å måle seg med det meste av det vi finner på den alternative scenen i dag, noe som både bør overraske og glede enhver gammel Beatles-fan.

Anbefales!

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus