Forsvarets nye gudinne

Forsvarets nye gudinne
Forsvarets nye gudinne

<pDet første av luftforsvarets nye transportfly ble døpt i dag. Sjampanjedåpen skulle Anne Grethe Strøm-Erichsen ha stått for, men slik ble det ikke.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luftforsvarets nye stolthet heter Frigg. Hun gråt ikke da hun ble døpt, men hun nektet tvert å la forsvarsminister Anne Grete Strøm Erichsen knuse sjampanjeflasken mot skroget sitt.

Etter tre fire forsøk med måtte ministeren gi opp. En mann i grønt kom til unnsetning og knuste resolutt flasken med edle franske dråper mot flykroppen. Frigg ble med det offisiellt luftforsvarets eiendom.

Generaler, admiraler, amerikanere og andre inviterte applauderte. Snart skulle noen heldige ute på jomfrutur med gudinnen.

Saken fortsetter under bildeserien.

Guder og gudinner

De forrige herculesene luftforsvaret hadde var også oppkalt etter norrøne guder. Da de kom til Norge en gang for nesten 40 år siden ble de døpt Odin, Thor, Balder og Brage.

Nå er det nye tider og nye navn. Denne gangen gis flyene navn etter gudinner, Frigg er først ute.

– Jeg har sett flyet før, sa forsvarministeren til ABC Nyheter før avgang.

– Jeg gleder meg til bli med opp i luften.

Som sagt så gjort, ministeren, VIPer, generaler og noe utvalgte medier gikk ombord i Frigg og gjorde seg klare til jomfrutur.

ABC Nyheter gikk ombord i det gamle flyet, Brage, som snart setter kursen mot USA og lagring i ørkenen, for å filme Frigg i lufta. Lettere sagt en gjort, for med så mye risting var det vanskelig å holde kameraet stødig.


Se selv i videoen over.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus