Vil belønne oppkalling etter Mussolini

"Il Duce", 1883-1945, knytter neven til hilsen. Italiensk politiker, opprinnelig sosialist. Organiserte fra 1919 den fascistiske bevegelse. Regjeringssjef etter "Marsjen mot Roma" 1922. Hadde diktatorisk makt fra 1926. Søkte å bygge opp en korporativ stat. Erobret Etiopia 1935-36, Albania 1939, støttet Franco militært i Den spanske borgerkrig og gikk 1940 med i krigen på Tysklands side. Avsatt og fengslet 1943, men ble befridd av tyskerne og ledet deretter en marionett-regjering i N-Italia. Tatt til fange og skutt av italienske partisaner. Foto: Scanpix/Hulton Deutsch Collection Ltd.
"Il Duce", 1883-1945, knytter neven til hilsen. Italiensk politiker, opprinnelig sosialist. Organiserte fra 1919 den fascistiske bevegelse. Regjeringssjef etter "Marsjen mot Roma" 1922. Hadde diktatorisk makt fra 1926. Søkte å bygge opp en korporativ stat. Erobret Etiopia 1935-36, Albania 1939, støttet Franco militært i Den spanske borgerkrig og gikk 1940 med i krigen på Tysklands side. Avsatt og fengslet 1943, men ble befridd av tyskerne og ledet deretter en marionett-regjering i N-Italia. Tatt til fange og skutt av italienske partisaner. Foto: Scanpix/Hulton Deutsch Collection Ltd.

<pHva skal barnet hete? I Italia tilbyr et høyrepopulistisk parti penger til familier som velger å kalle opp barnet etter Benito Mussolini.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nyfascistiske partiet Fiamma Tricolore tilbyr i underkant av 15.000 kroner til foreldre sør i Italia som ønsker å kalle barna Benito og Rachele etter diktatoren Benito Mussolini, som styrte Italia på 1930-tallet, og hans kone Rachele Mussolini.

– Det er pene navn, sier Vincenzo Mancusi, som representerer partiet Fiamma Tricolore.

Han legger til at belønningen er et uttrykk for et ønske om å vise respekt for partiets røtter. (©NTB)

Personvernpolicy