Giske slakter Medietilsynet

Giske slakter Medietilsynet
Giske slakter Medietilsynet

<pHan mener det er alvorlig at Medietilsynet ikke har vært klare nok på søkekriteriene, og at søkerne derfor har blitt behandlet ulikt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Radiokonsesjonene
* Frist for å søke konsesjon for neste periode gikk ut 22. januar 2008. Oppstartsdato er satt til 1. januar 2009.

* Konsesjonene blir tildelt for sju år om gangen.
* Konsesjonsvilkårene tar ikke hensyn til tidligere erfaring, men kun til hvor mye lokalt innhold en konsesjonær kunne tilby.
* Flere stasjoner som har holdt på i mange år, har mistet konsesjonen. Dette inkluderer blant andre Radio 1 og Radio Tango i Oslo, Kystradioen i Bergen, Radio Kristiansand, Radio 1 i Stavanger og Radio Adressa i Trondheim.

* 33 stasjoner har klaget Medietilsynets vedtak inn for Kulturdepartementet.
* Det ble gitt totalt 248 konsesjoner for lokalradio.
©NTBtekst

28 konsesjoner vil lyses ut på nytt 8.desember. Søknadsfristen er 13. januar.

Samtidig får kanalene som har mistet konsesjonene i første omgang, fortsette å sende fram til 1.juli.

- Dette har vært en vanskelig sak. Vi ser at ser at søkerne har fått ulik informasjon om hva det viktigste søkekriteriet, dekning av lokalt innhold, innebærer, og at søkerne derfor har blitt behandlet ulikt. Dette er alvorlig, sa kulturminister Trond Giske på en pressekonferanse onsdag.

Da Medietilsynet utlyste nye radiokonsesjoner for perioden 2009-2015, fikk de 393 søknader, og tildelte 248 konsesjoner. Nytt med disse konsesjonene er at de var delt inn i tre ulike typer: 24/7-konsesjoner, som gir en kanal sendetid hele døgnet, allmenn radiokonsesjoner, der kanalen får sende på dagtid, og tilslutt nisjekonsesjoner. Det er innefor de to første konsesjonene tildelingen er blitt klaget på. Kulturdepartementet har behandlet 33 klager, hvor det altså nå vil bli en ny søkerunde på 28 av konsesjonene.

Blant annet mistet Radio Tango, Radio 1 og Radioadressa retten til å sende på FM-båndet. Disse var blant klagerne, og får nå mulighet til å søke på nytt. Også søkere som har fått tildelt konsesjon i områder der vedtaket har blitt påklaget, må søke på nytt.

Utfallet av den nye søkerunden, skal ifølge Giske, være klart før 1. mai 2009.

På pressekonferansen opplyste Trond Giske også at NRK kanalen NRK Klassisk, vil slutte å sende på FM-båndet, og gå over til å bli en ren DAB-kanal, og vil dermed kun sende på det digitale nettet. Frekvensen i FM-båndet som blir frigjort 1.juli, blir gjort tilgjengelig for søkere som ønsker å drive kommersiell radio. Dermed blir det flere konsesjoner å søke på, ihvertfall i de største byene Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger.

Disse konsesjonene lyses ut på nytt

Disse konsesjonene påvirkes ikke

Personvernpolicy