PO Enquist fikk August-prisen

<pPer Olav Enquist ble mandag kveld vinner av Augustprisen for sin selvbiografiske roman "Ett annat liv".</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Augustpriset , som er svenskenes Bragepris, ble i år delt ut for 20. gang. Og den skjønnlitterære vinneren i jubileumssesongen ble altså PO Enquist og hans både selvbiografiske og selvutleverende roman "Ett annat liv". En bok som ifølge juryens begrunnelse er "en modig bok som borer seg ned til et smertepunkt i "jeget" til forfatteren".

"Jeg" i tredje person

I "Ett annat liv" forteller han om seg selv i tredje person, åpent og detaljert. Om oppveksten med sin mor i Hjoggböle i det nordlige Sverige og livet deretter. Med skolegang, alkohol og skriving som noen av ingrediensene.

- Boka var morsom å skrive. Også det vanskelige. Egentlig var det en lettelse å skrive den, fra begynnelse til slutt, uttalte Enquist da han fikk prisen i Stockholm mandag kveld.

Årets August-nominasjon var Enquists sjette i rekken, og vant gjorde han også i 1999, med "Livläkarens besøk".

Bergman-bok vant

Foruten den skjønnlitterære kategorien, deles det også ut August-priser for fakta/fagbok- og barn/ungdomslitteratur. Vinner av førstnevnte klasse ble Paul Duncan og Bengt Wanselius bok om Ingmar Bergman, "Regi Bergman". Mens Jakob Wegelius fikk prisen for årets barn- og ungdomsbok for "Legenden om Sally Jones".


Mer om Litteratur finner du på Startsiden

Personvernpolicy