KONSERT: Unholy Alliance III med Purified In Blood, Amon Amarth, Mastodon, Trivium og Slayer, Oslo Spektrum - mandag 24. november 2008

Slayer dominerte metalfesten

Tom Araya og hans kumpaner i Slayer fikk god tid til å boltre seg å scenen i Oslo Spektrum.
Tom Araya og hans kumpaner i Slayer fikk god tid til å boltre seg å scenen i Oslo Spektrum.

<pDro du på Unholy Alliance III for å se Slayer? Da tok du nok riktig avgjørelse.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjorde en god jobb i Spektrum (klikk på bildene for større utgaver).Gjorde en god jobb i Spektrum (klikk på bildene for større utgaver).

Resten av oss ble nok heller skuffet. Det er over et år siden Unholy Alliance sist ble arrangert i Oslo Spektrum. Det eneste som var likt med årets og fjorårets arrangement, var Slayer. Det amerikanske bandet har holdt på siden 1981, men er tydeligvis fortsatt ganske populære etter så mange år.

Unholy Alliance i år besto av Amon Amarth, Mastodon, Trivium og som sagt, Slayer. Jeg hadde aldri trodd det skulle være såpass stor forskjell på de fire bandene, men der tok jeg nok feil.

Fem band

Sandnes-bandet Purified In Blood var også med denne ene gangen, men mest som oppvarmingsband som fikk spille for relativt få ankomne konsertgjengere. Etter dem var det Amon Amarth sin tur, fulgt av Mastodon, Trivium og Slayer. Etter hvert som tiden gikk, kom det flere og flere tilskuere, og dess lengre ut i programmet de kom, desto lengre tid fikk hvert band på scenen.

At Slayer skulle stå for mesteparten av underholdningen var heller overraskende. De spilte i godt over en time, men det føltes som en evighet. Som tidligere nevnt om Machine Head, som varmet opp for Slipknot for to uker siden; det hørtes ut som de

Hadde god kontakt med sitt publikum.Hadde god kontakt med sitt publikum.

spilte den samme sangen om og om igjen. Kanskje med unntak av introene, de var det mulig å høre forskjell på. Bandet blir likevel omtalt som et av de ledende thrash metal-bandene, sammen med blant annet Metallica, Anthrax og Megadeth.

I motsetning til den store hovedattraksjonen, så det i det minste ut som de andre gruppene hadde det gøy på scenen. De spilte bra, og var tydelig klar over at de måtte gjøre det beste ut av den lille tiden de hadde.

Trivium kommuniserte best

Spesielt Trivium klarte dette, men det kan ha noe å gjøre med at de fikk noe mer spilletid enn de andre. De kommuniserte dessuten bra med publikum og hadde både vokalen og gitarsoloene på plass.

Kerry King (44) viste muskler.Kerry King (44) viste muskler.

Det eneste som trekker litt ned, er det at de spilte litt for mange av de nye sangene. «Shogun» heter albumet som ble utgitt i oktober i år, og som for det meste ble spilt for publikum i Oslo Spektrum denne kvelden.

Kort oppsummert kan man vel si at det ikke var en konsert man tenker tilbake på og ønsker man kunne få oppleve igjen.

La oss håpe Slayer blir byttet ut med noen som byr på litt mer variert musikk til neste gang.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy