Aldri opplevd raskere nedtur

Sentralbanksjef Svein Gjedrem gjestet i går Fellesforbundet. Foto: Scanpix
Sentralbanksjef Svein Gjedrem gjestet i går Fellesforbundet. Foto: Scanpix

<pSentralbanksjef Svein Gjedrem hadde lite lystelige utsikter å presentere mandag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Svein Gjedrem var i går invitert til Fellesforbundets forbundsstyremøte ved Jevnaker, for å innlede om finanskrisen og de økonomiske utsiktene, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg kommer alltid når jeg blir utkommandert, sa Gjedrem med et smil.

- En heftig oppbremsing

Men ellers var det en alvorlig mine som preget sentralbanksjefen.

- Det er klart det blir en heftig oppbremsing i verdensøkonomien det neste året. Det store spørsmålet er hvor raskt det tar seg opp. Når oppgangen setter igang må jeg medgi er veldig usikkert i de tidene vi nå har internasjonalt, sa Gjedrem i sitt innlegg.

På spørsmål fra DN måtte Gjedrem medgi at han i den tiden han har fulgt norsk og internasjonal økonomi nøye, nok aldri har opplevd en så rask svekkelse i internasjonal økonomi.

Hvorfor?

Flere eksperter har anbefalt at Norges Bank kutter renten med to prosentpoeng til sammen på de to neste møtene. Dette kommenterte Gjedrem med at det ligger i kortene at Norges Bank skal redusere rentene, og at dette er klart kommunisert, og også bakt inn i pengemarkedsrenter og folks forventninger.

Etter sitt innlegg fikk Gjedrem spørsmål fra salen om hvorfor han fortsatte å heve renten utover våren, mens pilene begynte å peke nedover internasjonalt.

- Nå kunne jeg være retorisk å spørre dere hvorfor dere fortsatte med høye lønnstillegg utover våren, svarte Gjedrem ifølge DN.

Personvernpolicy