Nye norske riddere

<pKongen har utnevnt professor Ola Mathias Johannessen (70) til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden for hans innsats innen klima- og polarforskning.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På grunn av sin innsats for å fremme jazz og etnisk musikk er Miloud Guiderk (61) utnevnt til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden.

Guiderk har i årevis arbeidet med å skape en scene for etnisk musikk og jazz og har bidratt til å skape et nivå for disse musikkformene. Han har på en ukonvensjonell måte og med omtanke og raushet bidratt til å heve nivået på dette feltet.

– Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brubygger ved integreringen av innvandrere i Norge, skriver Slottet i en pressemelding.

Dekorasjonen vil bli overrakt ved et arrangement på Cosmopolite i Oslo onsdag 3. desember av Kansellisjef ved Slottet, Egil Vindorum.

Johannessen har vært leder av Nansensenteret i Bergen mens det har utviklet seg til å bli en viktig internasjonal forskningsstasjon. Han har bidratt til å fremme forståelsen for den betydningen polarområdene har for det globale klimaet.

– Han har bidratt betydelig til at forskningsmiljøet i Bergen i dag fremstår som et kraftsentrum innenfor norsk klimaforskning, heter det blant annet i begrunnelsen.

Fylkesmannen i Hordaland, Svein Alsaker vil overrekke dekorasjonen under et arrangement i Nansensenteret ved Universitetet i Bergen torsdag 18. desember. (©NTB)

Personvernpolicy