Tror finnene vil drikke mindre

Mann drikker vodka fra et glass laget av is. Foto: Scanpix/AFP PHOTO/Leon Neal.
Mann drikker vodka fra et glass laget av is. Foto: Scanpix/AFP PHOTO/Leon Neal.

<pFinnene er ikke i ferd med å begå kollektivt selvmord ved å drikke seg i hjel. Tvert imot vil alkoholforbruket i Finland sannsynligvis synke i tiden framover, mener en fagmann.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Professor Jussi Kauhaunen ved universitetet i midtfinske Kuopio har sammenlignet utviklingen i det finske forbruket med forbruket av alkohol i en rekke ande land. Studien viser at finnene følger eksempelet fra folk i disse landene og drikker mindre.

Alkoholforbruket i Finland har ikke vist tegn til noen økning av betydning de siste fire årene, sa Kauhaunen mandag. Endrede krav og holdninger i arbeidslivet bidrar til å gjøre drikking mindre akseptabelt, framholdt han. (©NTB)

Personvernpolicy