Priskriger raser over hele landet

Bensin selges uten fortjeneste. Foto: Colourbox og Scanpix (forsiden).
Bensin selges uten fortjeneste. Foto: Colourbox og Scanpix (forsiden).

<pDu sparer penger på at bensinstasjoner slåss om å kapre hverandres kunder. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du har kanskje lagt merke til at enkelte steder kan du fylle bensin for 9,63, 9,90 eller 10,05 kroner literen. Så lave bensinpriser skyldes ikke det voldsomme oljeprisfallet den siste tiden, men at bensinkjedene i høst har kriget på pris for å kapre flere kunder.

For mens oljeprisen har falt nesten 70 prosent siden toppen, har bensinprisene falt langt mindre, forteller kommunikasjonssjef Kim Bye Bruun i Norske Shell.

Selges uten fortjeneste

- Oljeprisen har gått ned rundt 70 prosent siden toppnoteringen i sommer. I september og oktober så vi at prisene på bensin og diesel gikk kraftig ned etter at den globale raffinerikapasiteten tok seg opp. Men prisene har ikke falt like mye som for olje. Veiledende pris på diesel og bensin eksklusiv avgifter har gått ned 30-40 prosent, sier Bye Bruun til DN Energi.

Norske bensinpriser nådde rekordhøye 13,89 kroner literen, mens diesel kostet 14,27 kroner tidligere i sommer. Siden den gang har bensin- og dieselprisen stadig falt.

Norske Shell satte ned veiledende bensinpris senest på fredag til 11,18 kroner literen. Det er altså normal bensinpris i områder uten priskrig. Men det er mange nordmenn som nyter av langt lavere priser om dagen for det er lokale priskriger mange steder i landet.

Vi ser at nivået på de lokale priskrigene er blitt tøffere og at vi selger med lav eller ingen fortjeneste store deler av uken. Dette gjelder i store deler av landet.

- Vi ser at nivået på de lokale priskrigene er blitt tøffere og at vi selger med lav eller ingen fortjeneste store deler av uken. Dette gjelder i store deler av landet, forteller Bye Bruun.

Over hele landet

Mange steder i Oslo er det bensin å få kjøpt til rundt 10 kroner literen, altså over én krone lavere enn veiledende pris. Bye Bruun forteller at i forrige uke førte priskriger til at bensin ble solgt så lavt som 8,70 kroner i Trondheim og i Alta har bensinprisen nesten ligget fast på 9,90 kroner i det siste.

- Bensinstasjonene følger hverandre tett. Mange reagerer på at bensinstasjonene har like priser i samme område, men det skyldes at vi følger hverandre så tett. Det er rett og slett et uttrykk for sterk konkurranse. Hvis en stasjon setter ned prisen ti øre, er nabostasjonen rask til å også sette ned prisen. Slik er det hele uken og det tjener kundene på, sier Bye Bruun.

Hva er bensinprisen der du bor og hva synes du om de? Registrer deg og bli med i debatten under.

Personvernpolicy