Siktet for mordbrann, voldtekt og barneporno

<pDen 22 år gamle mannen som er varetektsfengslet, siktet for å ha startet fem branner på Jæren i sommer, innrømmer voldtekt av en 16 år gammel jente.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under fengslingsmøtet i Jæren tingrett mandag, ga retten politiet medhold i kravet om forlenget varetektsfengsling fram til 9. desember, grunnet gjentakelsesfare. 22-åringen er siktet for mordbrann, voldtekt og besittelse av seksuelle overgrepsbilder av barn.

Politiet skal ha funnet den siktedes DNA på påtente søppelkasser som var plassert inntil husene som brant i Parkveien på Nærbø på Jæren i juni i år. 22-åringen nekter for å ha startet disse brannene, hvor ingen personer ble skadet.

På spørsmålet om straffskyld for voldtekten av en 16 år gammel jente på et utested i Stavanger i fjor, svarte han ja, fordi han er usikker på hva som skjedde, skriver Stavanger Aftenblads nettutgave.

Politiet har gjort beslag på mannens datamaskin som gjør at han er siktet for besittelse av seksuelle overgrepsbilder av barn, bekrefter politiadvokat Ann-Bjørg Ingebrigtsen i Rogaland politidistrikt.

– Saken er sendt tilbake til statsadvokaten for videre politietterforskning, sier Ingebrigtsen.

Den 22 år gamle mannen har to ganger tidligere blitt frivillig innlagt for psykiatrisk behandling, men ved begge tilfellene ble han ikke vurdert syk nok for innleggelse. (©NTB)

Personvernpolicy