Jøder nazidømt

Jøder nazidømt
Jøder nazidømt

<pÅtte jødiske tenåringer er dømt til fengselsstraffer for angrep på jøder, homofile, narkomane, samt for skjending av en synagoge.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De åtte guttene i alderen 16 til 19 år, kjent som Petah Tikva-gjengen, fikk fengselsstraffer fra 15 måneder til syv og et halvt år.

Guttene, som alle er fra israelske stasborgere, skal ha angrepet ortodokse jøder, gjestearbeidere, homofile, narkomane. De har filmet flere av hendelsene og lagt filmene ut på internett.

Gruppen som består av immigranter fra tidligere Sovjetunionen, har skapt stor oppstandelse i Israel. Dommeren i saken ville statuere et eksempel ved å gi guttene en streng straff, skriver The Jerusalem Post.

- Det at de er jøder fra tidligere Sovjetunionen, og at de sympatiserer med personer som tror på raseteorier, er forferdelig, sa dommer Tsvi Gurinkel da han avsa dommen i Tel Aviv,

Det ble funnet en rekke nazi-effekter da hjemmene deres ble ransaket. Blant fant man nazi-uniformer, sprengstoff og Hitler-portretter. I tillegg skal flere i gruppen ha nazisymboler tatovert på kroppen.

En av de dømte er barnebarn av en overlevende fra Holocaust.

Personvernpolicy