Meny

Bush tar farvel med toppolitikken

USAs president George W. Bush har deltatt på sitt siste internasjonale toppmøte før han går av den 20. januar 2009. Under toppmøtet var han i samtaler med Russlands president Dmitrij Medvedev. Foto: Kevin Lamarque REUTERS/SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president George W. Bush har deltatt på sitt siste internasjonale toppmøte.

Lima (NTB-Reuters-AP): Samarbeidsorganisasjonen for Asia og Stillehavsregionen (APEC) var denne helgen samlet til toppmøte i Lima i Peru. Bush benyttet anledningen til å takke for seg i den internasjonale politiske eliten.

- Jeg har prioritert APEC. Min første reise til utlandet etter den 11. september 2001 var til APECs toppmøte i Shanghai. Min første reise til utlandet etter gjenvalget i 2004 var til APECs toppmøte i Chile. Og nå som jeg nærmer meg min avgang, er min siste tur som president til APEC her i Lima, sa Bush.

Under toppmøtet holdt Bush møter med flere statsledere, og han kommenterte ved flere anledninger at dette er siste gang han møter statslederne ansikt til ansikt som president.

- I tilfelle vi ikke ser deg igjen før den 20. januar, vil Laureen og jeg gi Laura og deg våre beste ønsker, sa Canadas statsminister Stephen Harper til Bush.

- Før jeg går av med tvungen pensjon, la Bush til.

I noen henseender er det kanskje med en viss lettelse Bush gir roret til Barack Obama den 20. januar.

Journalister i Lima bet seg merke i at stemningen var noe anspent etter Bushs møte med Russlands president Dmitrij Medvedev.

- Vi har hatt våre overenskomster, og vi har hatt våre uoverenskomster, men når vi er uenige, er vi i stand til å være uenige på en måte som viser ærbødighet mot våre to nasjoner, sa Bush. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus