- Straffe og rødt kort

<p><span style="font-weight: 700" class="Apple-style-span">FRUSTRERT:</span> Gabriel Agbonlahor ble holdt av Nemanja Vidic fra utenfor straffeområdet til han brøt inn i det og falt, men ble ikke hørt av dommeren. Det var nok en riktig avgjørelse.</p><p>Foto: Scanpix. </p>
FRUSTRERT: Gabriel Agbonlahor ble holdt av Nemanja Vidic fra utenfor straffeområdet til han brøt inn i det og falt, men ble ikke hørt av dommeren. Det var nok en riktig avgjørelse. Foto: Scanpix. 

<pMener O'Neill etter 0-0 mot United.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aston Villa–Manchester United 0–0.

Det er ikke mange som slår Arsenal 2–0 på Emirates, og det er slett ikke mange som følger opp med poeng mot Manchester United.

Men et Aston Villa som igjen startet med John Carew på benken, viste nok en gang hvorfor laget blir å regne med i toppen denne sesongen.

Sterk organisering, høy arbeidsmoral og lynraske angripere var kjennetegn mot et United-lag som fremdeles synes å mangle noe på flyten, balansen og slagkraften fra i fjor.

– Av Chelsea, Liverpool og oss fikk vi det beste resultatet i dag. Jeg er fornøyd med prestasjonen, sier Sir Alex Ferguson til MUTV.

– Vi skapte sjansene, Villa hadde egentlig ingen, sier Ferguson, som likevel skryter Aston Villa opp i skyene. Og anser laget som et topplag.

– Jeg tror definitivt de kan ende i topp fire, sier han.

Les også: Hangeland temmet Liverpool-stjernene

Enorm Rooney-sjanse

Det kunne fort blitt hjemmeseier. Gabriel Agbonlahor ble soleklart holdt av Nemanja Vidic fra utenfor straffefeltet til han brøt inn i det kvarteret inn i 2. omgang, men dommeren unnlot å blåse – og snøt dermed Villa for enten frispark eller straffespark. Sannsynligvis førstnevnte.

– Det var straffe. Du kan se det igjen, og vurdere om det var utenfor eller innenfor. Men det var mer enn det. Det var en massiv avgjørelse, for selv om det var utenfor, var det en alvorlig forseelse, og Vidic er bakerste mann, og bør derfor vises ut, sier Martin O'Neill til AVTV.

– Jeg tror det ble for stort for dommeren, jeg tror konsekvensen av avgjørelsen var for stor for ham, sier O'Neill, som for øvrig var strålende fornøyd.

Hverken Villa eller Manchester United skapte mange store sjanser. Men United hadde den største, og den var til gjengjeld enorm.

Wayne Rooney har aldri vært noen iskald goalgetter. Men på sjansen han ble til del i dag, burde han definitivt scoret.

Rooney ble lekkert spilt fri helt alene med Brad Friedel. Han valgte full kraft – og måkte ballen langt opp på tribunen.

Les også: Robinho-magi mot miserable Arsenal

Ingen sjanseorgie

Assistkongen og det kroniske uromomentet Ashley Young var nærmest for Aston Villa. 49 minutter var gått da han ladet kanonen og sendte ballen i retning krysset. Edwin van der Sar måtte ut i full strekk for å hindre Young en fulltreffer.

Cristiano Ronaldo, som scoret to frisparkmål mot Stoke forrige helg, sto for en av 1. omgangs få sjanser, men Brad Friedel vartet opp med en flott redning.

Intensiteten og nerven ble en helt annen etter pause. Villa jobbet knallhardt mot et United hvor Carlos Tévez økte arbeidskapasiteten i laget ved Dimitar Berbatovs skadefravær, og var, i tillegg til straffesituasjonen, centimetre fra å avgjøre det hele.

Les også: Given stanset Chelsea

Målløse fire store

James Milner dro seg ned til dødlinjen og slo inn like foran mål. Nemanja Vidic hev seg inn i situasjonen og taklet ballen unna skotuppen til Gabriel Agbonlahor.

United skapte flest sjanser, men gikk på et nytt poengtap i den siste av lagets bortekamper mot de fire presumptivt sterkeste motstanderne.

United stilte seg i rekken av ”Big Four”-lag uten scoring denne lørdagen. Opp til Chelsea og Liverpool er avstanden åtte poeng. United har en kamp til gode.

Personvernpolicy