Kastet bort poeng

<span style="font-weight: bold" class="Apple-style-span">INNE?</span> Shay Given redder på (eller over?) målstreken. Foto: AP/Scanpix.
INNE? Shay Given redder på (eller over?) målstreken. Foto: AP/Scanpix.

<pNewcastle holdt nullen på Stamford Bridge.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelsea–Newcastle 0–0.

Newcastle er ikke viden kjent for et bunnsolid forsvar, og mot Premier Leagues klart mestscorende, Chelsea, hadde synsere belegg for å tippe overkjøring og storseier til vertene.

Men Newcastle gjorde en sterk defensiv prestasjon, holdt unna for ligatoppscorer Anelka og de andre, og stanset Chelseas fire kamper lange seiersrekke.

Om enn ikke hundre prosent fortjent.

– De var bedre enn oss fordi de gikk for uavgjort, ikke for å vinne, eller for å tape med bare ett eller to mål, sa Luiz Felipe Scolari etter kampen, og konstaterte to poeng tapt.

Lampard nærmest

Chelsea skapte ikke all verdens sjanser. Frank Lampard var nærmest da han leverte en god heading fra kort hold, men Shay Given demonstrerte sterk reaksjonsevne og slo unna.

Ashley Coles heading utenfor fra kort, skrått hold var nest nærmest før pause.

Chelsea økte trykket etter hvilen, men skapte aldri noe massivt press.

Joe Cole trodde han hadde gitt Chelsea ledelsen da han puttet inn en retur, men scoringen ble korrekt annullert for offside.

God Given

Shay Given holdt på å rygge inn i eget nett med ballen etter et frispark som han holdt i fast grep. Dommerteamet markerte ikke for scoring – TV-bildene viste at de sannsynligvis gjorde rett.

Michael Ballack kunne avgjort helt på slutten.

Tyskeren kom fri på skrått hold og fyrte av, men ballen smalt i nettveggen.

Shay Given, Joe Kinnear og deres likesinnede noterte et uventet poeng på Stamford Bridge, mens Chelsea beholdt tabellteten etter Liverpools ditto skuffende 0–0 mot Fulham.

Personvernpolicy