Jubler over Engesets tap

Jubler over Engesets tap
Jubler over Engesets tap

<pGratulerer med dagen! Slik kommenterer nylig ekskluderte, og deretter gjeninnsatte, Høyre-medlem Georg Apenes nyheten om at Martin Engeset er ute av Stortinget neste år.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moss (NTB-Per Christensen): Engeset tapte lørdag nominasjonen i Østfold Høyre under en kampvotering mot Ingjerd Schou. Stemmene viste 29-28 i Schous favør.

Engeset trakk seg deretter fra andreplassen, noe som betyr at han er ute av rikspolitikken etter valget neste høst.

Martin Engeset tapte nominasjonskampen i Østfold Høyre. (Foto: Scanpix)Martin Engeset tapte nominasjonskampen i Østfold Høyre. (Foto: Scanpix)

– Dette er veldig bra. Et uttrykk for at fornuften har seiret, jubler Apenes. Han viser til at Ingjerd Schou har bred kompetanse og tre års erfaring som statsråd.

Champagne

– Jeg er ganske overrasket over resultatet, for jeg trodde at Engeset ville vinne en knepen seier. Men så gikk det andre veien! Det blir champagne i kveld, sier Apenes til NTB.

Han var ikke på nominasjonsmøtet i Moss, men tilbrakte formiddagen på biblioteket i Fredrikstad.

Fylkesleder Tage Pettersen mener også at alt oppstyret rundt Engeset og Apenes har slått inn under voteringen. I full offentlighet skjelte Apenes ut Engeset som «massivt udugelig» og ble ekskludert fra lokallaget i Fredrikstad.

Etter påtrykk fra fylkesleder og partiledelsen sentralt i Oslo ble eksklusjonsvedtaket omgjort.

Innvirkning

– Det er nok sannsynlig at den siste ukens strid mellom Engeset og Georg Apenes har hatt en innvirkning på avstemningen. Det synes å ha slått ut til Schous fordel, sier fylkesleder Tage Pettersen til NTB.

Østfold Høyre har i dag bare én representant på Stortinget. Engeset sitter i arbeids- og sosialkomiteen.

Ingjerd Schou var sosialminister i Bondevik-II-regjeringen, men tapte plassen på Stortinget i valget i 2005. (©NTB)

Personvernpolicy