Stjerner i Vegas

Stjerner i Vegas
Stjerner i Vegas

<pMøt de nye unge skuespillerne i ungdomsfilmen «Vegas». </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vegas

Produsent: Cinenord og Kong Film AS

Co-produsent: Cinenord Stockholm AB

Manus: Gunnar Vikene & Torun Lian

Regissør: Gunnar Vikene

Premiere: 25.september 2009

De har hatt god tid til å bli kjent med hverandre i løpet av det siste året. Når vi møter dem spiller , Jørgen Hausberg Nilsen og Karoline Stemre inn sine siste scener i filmen på Akvariet i Bergen. Det er deres første film.

- Alt tar veldig lang tid. Å spille inn film er på godt og vondt helt annerledes enn det man hadde tenkt egentlig, men det har vært spennende, sier Karoline Semre.

I filmen spiller hun Marianne, ei vilter med godhjertet jente som bor på et akuttmottak for ungdom. Her møter hun Thomas, spilt av Jørgen Hausberg Nilsen. De danner sammen med Thomas sin lillebror Terje (Sindre Kvalsvåg) en slags allianse og bestemmer seg for å kjempe seg tilbake til hjemmene sine.

- Vi blir nesten som en familie, vi tar vare på hverandre, sier Karoline.

4000 på audtition

Regissør er Gunnar Vikene. Dette er den første filmen der han både er manusforfatter og regissør siden «Himmelfall» fra 2002.

Karoline Stemre spiller Marianne i filmen «Vegas». Foto: Andreas H. LundeKaroline Stemre spiller Marianne i filmen «Vegas». Foto: Andreas H. Lunde

Han har bare lovord å si om de tre skuespillerne.

- De har stort talent som skuespillere, alle tre sier Vikene. Han fant sine hovedrolleinnehavere etter at 4000 håpefulle ungdommer hadde meldt sin interesse.

Tøffe liv

Det har vært en uttfordring for de tre skuespillerne å sette seg inn i de tøffe livene til karakterene sine.

- Måten jeg har gjort det er at jeg har tenkt på følelsene mine, hvordan jeg ville hatt det dersom jeg hadde opplevd det som Thomas har. Jeg liker å tenke: hvordan ville jeg følt det? Hvordan ville jeg hatt det? For så å gjøre det til noe som Thomas ville gjort, sier Jørgen Hausberg Nilsen.

Karoline forteller at det etter hvert har blitt lettere å sette seg inn i rollen som Marianne.

- Etter hvert som man har spilt så mye som vi har gjort så kommer vi inn i karakteren og da er jeg Marianne. Hvis du skal grine så tar det jo tid å bygge opp, men du føler at du har vært gjennom så mye med karakteren, sier hun.

Jørgen Hausberg Nilsen spiller Thomas i filmen «Vegas». Foto: Andreas H. LundeJørgen Hausberg Nilsen spiller Thomas i filmen «Vegas». Foto: Andreas H. Lunde

Jørgen forteller at han i blant får problemer med å dempe engasjementet.

- Minuset med å være så langt ute i prosjektet er jo at du kanskje overspiller litt av og til. Særlig jeg gjør det. Av og til er jeg så inne i karakteren at jeg blir så veldig tøff eller så veldig lei meg liksom, men det handler bare om å spille følelsene sine, sier han.

Imponert veteran

De har alle tre hatt glede av å spille mot etablerte norske skuespillere. Anders Baasmo Christiansen spiller onkelen til Karolines rolle, og han er imponert.

- Marianne er kjempe talentfull, uredd og lett å få kontakt med når vi spiller. Hun må bare kjøre på videre fordi hun er god, sier han.

Helge Jordal comeback

Karoline sier at hun har lært mye av de voksne skuespillerne.

- Det har vært veldig bra, det er jo noe helt annet, selv om disse er dritflinke begge to, ler hun og peker på Jørgen og Sindre.

Sindre Kvalvåg spiller Terje i filmen «Vegas». Foto: Andreas H. LundeSindre Kvalvåg spiller Terje i filmen «Vegas». Foto: Andreas H. Lunde

Film-veteran Helge Jordal får med «Vegas» sitt comeback som skuespiller. Selv om Jørgen nok er noe ung til å ha klare minner fra Jordals storhetstid har han stor respekt for skuespilleren.

- Det har vært et privilegium å spille mot Helge Jordal. Han er en utrolig inspirasjonskilde, sier Jørgen.

De håper alle tre at det vil komme flere filmroller i tiden som kommer.

- Absolutt, sier Karoline.

- Helt klart, sier Jørgen samtykkende.

Personvernpolicy