Lekestue med Island

Tonje Larsen blir viktig i EM. Foto: Scanpix.
Tonje Larsen blir viktig i EM. Foto: Scanpix.

<pTonje Larsen (33) blir trolig Norges viktigste våpen i EM. Fredag rundet hun 500 landskampmål mot Island i 36-15-seieren.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Isabelle Blanco er småskadet og blir sittende på tribunen i hele helga. Foto: Scanpix.Isabelle Blanco er småskadet og blir sittende på tribunen i hele helga. Foto: Scanpix.

Det er likevel langt til scoringstoppen for Norge: Kjersti Grini ordnet hele 1003 mål på 201 kamper i sin karriere.

Larsen debuterte allerede i 1992, Men en kneskade satte henne lenge utenfor landslaget.

– Det er godt å være tilbake. Det var jo en god stund jeg ikke kunne være med. Etter OL ville jeg ha en tenkepause om framtiden, men jeg er med videre, sa Larsen til NTB.

Sjelden har håndballverdenen sett en toveisspiller, behersker forsvar og angrep, av et slikt kaliber.

For norske håndballfans er det bare å krysse fingrene for at Larsen slipper unna skader. Skulle hun forsvinne, er Norges posisjon plutselig ikke like overlegen.

Island (steppet inn da Angola trakk seg) er turneringens slaktoffer, og kunne som ventet ikke yte så mye motstand.

Finanskrisen Island er knocket ut av har tappet laget for ressurser. Det er herrelaget (OL-sølv og i Norges EM-kvalgruppe) som får mest av pengene som er igjen.

Norge står nå med 18 strake seirer siden tapet mot Romania i sommer.

Fest

Trener Marit Breivik lot Isabel Blanco og keeper Katrine Lunde Haraldsen hvile mot Island.

Det er folkefest for håndballjentene i disse dager. Alle norske kamper meldes utsolgt i 4-nasjoners. Laget har ikke vist seg fram på norsk jord siden OL-gullet i august.

Norge fortsetter turneringen mot Danmark lørdag. Søndag venter det som var lagt opp til å bli en finale. Men Russland er delvis ribbet etter skader og landslagsnei siden Beijing-OL.

Det ligger an til at den norske troppen reiser til EM med 20 strake triumfer bak seg.

Og da vinnes kanskje gullet bare på farten?

Vant seng

Ellers stakk Linn-Kristin Riegelhuth av med jackpoten etter kampen. Larvik-spilleren vant bestemannspremien i 36-15-seieren. Og den var langt mer enn en blomsterkvast og et lite gavekort. Riegelhuth kan se fram mot enda bedre søvn. En gedigen dobbeltseng til en verdi av vel 31.000 kroner vanket det på henne etter godt spill. (©NTB)

Personvernpolicy