Bokshowet er i gang

- «Kvinner på randen av sammenbrudd» er det som karakteriserer en bokmesse best, uttalte Vigdis Hjort under dagens bokmesse-åpning.
- «Kvinner på randen av sammenbrudd» er det som karakteriserer en bokmesse best, uttalte Vigdis Hjort under dagens bokmesse-åpning.

<pI dag åpnet Bokmessa 2008 i Lillestrøm</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har ikke manglet på litteraturarrangementer denne høsten, men det største av dem alle åpnet i Lillestrøm fredag og varer helga ut.

I tre dager vil man kunne kjøpe signerte bøker i vrimlehallen, høre forfattere fortelle om bøkene sine, se debatter, delta på quizer og diskutere litteratur.

Det største navnet på plakaten i dag var Jonas Gahr Støre som møtte Salman Rushdie i samtale. Det var rett etter at svenske Lisa Marklund hadde snakket om sin siste roman.

I morgen kommer blant andre Anne B. Ragde, Kjell Askildsen, Per Petterson, Egil Drillo Olsen og Unni Lindell.

Det er første gang på tolv år at det arrangeres bokmesse. Messen er resultatet av et samarbeid mellom forleggerforeningen og hele den norske bokbransjen.

- Vi har savnet et stort møtested for bokinteresserte i Norge og håper at dette skal bli en institusjon, sa Geir Behrdal, styreleder i Den norske Forleggerforeningen under messens åpning.

I kveld feirer forfattere og forleggere seg selv med utdelingen Brageprisen for årets beste bøker. ABC Nyheter holder deg oppdatert etter hvert som vinnerne kunngjøres.

Personvernpolicy