Nilsen ny Brann-trener

<p>Foto: scanpix </p>
Foto: scanpix

<pSteinar Nilsen ble fredag ansatt som ny trener i Brann.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nilsen har skrevet under en treårskontrakt med Bergen-klubben.

Også danske Troels Bech var en kandidat, men den tidligere Esbjerg-treneren kom til kort mot Nilsen, som ser fram til å ta fatt på den krevende jobben i Bergen.

– Jeg har fått tilbud fra den klubben jeg ønsker å trene. En fantastisk god følelse å få dette i boks. Jeg føler meg virkelig ønsket på Stadion og gleder meg til å komme i gang, sier Steinar Nilsen til Brann.no.

Det var ikke bare hovedpersonen som smilte bredt etter at den lange prosessen med å fylle hullet etter Mons Ivar Mjelde var over.

– Vi er glade for å få ny trener på plass, og vi føler oss sikre på at Steinar Nilsen er rett mann for Brann, sier sportslig leder Roald Bruun-Hanssen.

Bronse

Nilsen har to perioder bak seg som Tromsø-trener. Først tok han over etter Otto Ulseth i 2005. Da ledet han «Gutan» bort fra bunnstriden og opp på 8.-plass før han gikk over i rollen som sportssjef.

Nøyaktig ett år etter at han tok over etter Ulseth, måtte han til pers igjen da Ivar Morten Normark måtte gå midt i sesongen. Igjen lå laget i nedrykksgjørma. Det endte med at Tromsø berget plassen på målforskjell. Fjorårets 6.-plass ble toppet med bronse i år. Slike resultater fikk Brann til å slikke seg om munnen.

Også spillerne er tilfreds med at den tidligere Napoli- og Milan-proffen nå er ansatt.

– Spillerutvalget har vært løpende orientert om prosessen og synes valget av trener er bra. Vi gleder oss til å begynne å jobbe med Steinar når han kommer hit over nyttår, sier kaptein Eirik Bakke.

Variabel sesong

Brann var ikke i nærheten av å følge opp fjorårets etterlengtede gullmedalje i eliteserien og endte på 8.-plass etter en svært ujevn sesong. Mesterligadrømmen ble knust av Marseille til tross for at franskmennene fikk kamp til døren. Og heller ikke i UEFA-cupen var det noe å juble for. Etter å ha vunnet 2-0 og overbevist hjemme mot Deportivo de la Coruña, ble Brann rundspilt i Spania og slått ut på straffespark.

I begynnelse av oktober fikk Mons Ivar Mjelde beskjed om at han ikke fikk fortsette i Brann etter denne sesongen. Nå er erstatteren på plass. (©NTB)

Personvernpolicy