SKJEMAROTET:

- Vi ble enige om regelen

Generalsekretær i NFF, Karen Espelund, ønsker ikke å gå uttale seg i detalj i saken om «Spillertroppskjemaet». Men hun minner alle om at det hersket enighet om reglen før sesongstart. (Foto: Scanpix)
Generalsekretær i NFF, Karen Espelund, ønsker ikke å gå uttale seg i detalj i saken om «Spillertroppskjemaet». Men hun minner alle om at det hersket enighet om reglen før sesongstart. (Foto: Scanpix)

<pI går kom det frem at elleve klubber har brutt reglene for «Spillertroppskjemaet». Generalsekretær i fotballforbundet, Karen Espelund, minner alle klubbene om en ting: - Vi var alle enige om regele

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er saken

* Foran årets sesong innførte Norges fotballforbund (NFF) et «Spillertroppskjema» som klubbene selv var ansvarlige for å holde oppdatert. I lovteksten står det klart at NFF-skjemaet skal være oppdatert og innsendt før kamp.

* NFF bekrefter overfor ABC Nyheter at spillere som ikke står oppført på skjemaet før kamp ikke er klarert for spill for klubben.

* En rekke spillere i Tippeligaen har vært i aksjon for sine klubber uten at de har vært registrert på skjemaet.

* Elleve av 14 klubber skal ha brutt regelen.

I går avslørte ABC Nyheter at hele elleve tippeligaklubber ikke har overholdt reglene som ble innført før årets sesong i forbindelse med et «Spillertroppskjema».

Ett av lagene var årets gullvinner Stabæk. Ham Kam, som rykket ned, er en av tre klubber som har fulgt reglene.

Les også: Brukte ulovlige spillere

På Nadderud synes saken å være uproblematisk.

- For oss er dette noe vi ikke bruker energi på i det hele tatt. Vi frykter ingen reaksjoner fra forbundet i saken, sier Mr. Stabæk, Ingebrigt Steen Jensen, til ABC Nyheter.

Ble enige

Heller ikke klubbens sportsdirektør, Lars Bohinen, er nevneverdig bekymret. Da han ble konfrontert med saken i går, mente han at dette ikke var noen «big deal». Generalsekretær i NFF, Karen Espelund, ønsker ikke å kommentere utsagnet til Bohinen, men har følgende kommentar til alle parter i saken:

- La meg minne om at alle klubbene ble enige om denne regelen før sesongen.

Espelund er informert om rotet og sier forbundet nå skal sette seg ned for å se hvordan saken skal angripes. Hun ønsker ikke å spekulere i hvilke reaksjoner som er mulig å komme frem til.

- Jeg er foreløpig kun overfladisk oppdatert i saken og kan ikke si noe konkret. Slik som saken står nå så er det altfor tidlig å gå ut med noe som helst. Nå må vi få kartlagt alt som har skjedd, og heller komme tilbake til hva som kan, og eventuelt vil, skje.

Gjelder hele Stabæk

Mr. Stabæk, Ingebrigt Steen Jensen, frykter verken tap av poeng eller tippeligagull etter avsløringene i går.Mr. Stabæk, Ingebrigt Steen Jensen, frykter verken tap av poeng eller tippeligagull etter avsløringene i går.

Ingebrigt Steen Jensen, som i kveld skal lansere boken «Stabæk Fotball - Alltid Uansett» på fotballpuben Onkel Blaa på Bekkestua, bedyrer at ingen i Stabæk bekymrer seg over saken. Dette til tross for at straffen for slike saker, ifølge NFFs eget regelverk, er poengtrekk og bot.

- Jeg har snakket med mange i og rundt Stabæk etter at saken ble kjent og det er ikke én person som har nevnt dette med et ord. Både Tom Schelvan (sportslig adm. leder, red. anm.) og jeg er personer som lett blir bekymret for ting, men verken han eller jeg frykter noe som helst. Dette er for oss en ikke-sak, fortsetter Jensen.

Les også: -Stabæk kan miste gullet

Idrettsjurist Gunnar Martin Kjenner uttalte i går til ABC Nyheter at saken kan få alvorlige konsekvenser. Kjenner utelukker heller ikke poengstraff som endelig utfall. Det kan i så fall koste bærumsklubben dyrt.

Jensen mener NFF må gå i seg selv i saken.

- Det sier sitt når en journalist finner dette ut, og ikke NFF selv. Bevares, det er viktig at det kommer på bordet, men så lenge dette gjelder flere klubber, og i utgangspunktet kun er snakk om en formalitet, så lar jeg meg ikke stresse.

Personvernpolicy