Google legger ut fotoskatt på nett

<p10 millioner fotografier fra legendariske Life Magazine legges ut til fri bruk på nettet for privatpersoner.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søkemotoren Google har inngått en avtale med amerikanske bladet Life Magazine om å digitalisere hele deres omfattende bildearkiv, og legge det ut på Internett i høy oppløsning.

Fotografier og annet materiale fra magasinets arkiv går tilbake til 1750. Det eldste er bilder gravert inn på metallplater, for så å ha blitt trykket.

Foreløpig har Google lagt ut to millioner bilder. Resten kommer ut i løpet av et par år.

Life Magazine kom til verden i 1936 som et blad, som ville fortelle historier i bilder, likeså mye som i ord.

Blant bildene deres finner man blant annet fargefotografier av John F. Kennedy på flyplassen i Dallas, samme dag som han blir skutt og drept. Det finnes også bilder av den hvite røykskyen som reiser seg over Hiroshima i Japan etter at USA slapp en atombombe over byen.

Life Magazine har også en rekke bilder fra andre verdenskrig og fram til idag som lander innenfor kjendiskategorien. En pur ung Marilyn Monroe og Muhammed Ali i kamp mot Joe Frazier er bare noe av kjendisbildene Google vil legge ut.

I fjor måtte Life Magazine slutte å gi ut blader etter stadig synkende lesertall, og nå er bildene deres altså bare å få tak i på nett. Bildene er til fri benyttelse, bare de brukes i privat sammenheng eller i skolearbeid.

Se bildene fra Life Magazine her.

Personvernpolicy