Kenguruer nærmere oss enn vi tror

Kenguruen har mer til felles med mennesket enn vi kanskje liker å tro. Foto: <a href="http://www.flickr.com/photos/91829349@N00/2882826003/">Flickr</a>.
Kenguruen har mer til felles med mennesket enn vi kanskje liker å tro. Foto: Flickr.

<pKenguruer er nesten genetisk identiske med mennesker - og har trolig utviklet seg fra Kina.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva har kenguruer og mennesker felles? Mer enn vi kanskje liker å tro, skal vi stole på australske forskere. I tillegg til at begge artene har en forkjærlighet for lommer, viser det seg nå at mennesket også har mye av genene felles med det australske pungdyret.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Det var tirsdag at australske forskere fortalte at de har klart å kartlegge den genetiske koden for kenguruer og funnet ut at den er mer eller mindre indentisk med det menneskelige genom.

– Det er noen små forskjeller, vi har litt mer av ditten og litt mindre av datten, men det er de samme genene og store deler av dem er i samme rekkefølge, forteller Jenny Graves i det statlige instituttet Centre of Excellence for Kangaroo Genomics.

Ifølge nyhetsbyrået AAP skal forskerne ha uttrykt forbauselse over at de genetiske forskjellene ikke var større.

Sansen for lommer til tross, vi må hoppe minst 150 millioner år tilbake i tid for å finne vår felles stamfar. Til sammenligning skal mus og mennesker ha skilt lag for 70 millioner år siden.

I dag knyttes kenguruer først og fremst til Australia. De australske forskerne mener imidlertid at kenguruen opprinnelig utviklet seg i Kina, men at de senere migrerte over Amerika til Antarktis og Australia.

Personvernpolicy