Lover å ta sexkjøperne

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pTil tross for skrikende mangel på politifolk, lover politimester Anstein Gjengedal i Oslo at sexkjøperne skal tas når den nye loven trer i kraft neste år.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Loven som kriminaliserer kjøp av seksuelle tjenester, blir vedtatt i Odelstinget torsdag. Fra blant annet Pro Sentret, som hjelper prostituerte, er frykten stor for at politiet ikke kommer til å ha mulighet til å håndheve den omstridte loven.

– Nå begynner det virkelig å haste. Vi har ikke hørt noen ting om hva politiet har planlagt å gjøre når loven sannsynligvis trer i kraft 1. januar. Dersom politiet for eksempel hadde stått ute døgnet rundt de første 14 dagene, ville man klart å «kvele» denne virksomheten på veldig kort tid, sier Pro Sentrets leder Liv Jessen til NTB.

Politimester Anstein Gjengedal i Oslo politidistrikt innrømmer at det foreløpig ikke er lagt konkrete planer for hvordan loven skal håndheves. Men han lover at loven skal følges opp, om ikke like intenst som det Jessen håper.

– Vi har ikke skrevet ned konkrete planer ennå, men politietaten er nødt til å håndheve loven. Politipatruljene må ha oppmerksomheten rettet mot dette miljøet. Vi snakker om synlig, uniformert politi, spaning og en blanding av dette, sier Gjengedal til NTB.