Hyttelån

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med lån til hytte, mener vi lån der det blir tatt pant i hytta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Se også
Boliglånskalkulator
Kalkulatoren viser de beste og de største lånegiverne innenfor 60 prosent og 80 prosent av markedsverdi, på forskjellige lånebeløp.

Flere banker priser etter hvert hyttelån på samme måte som boliger og selveierleiligheter.

Sjekk boliglånsrenter i «Boliglånskalkulatoren».

De mest konkurransedyktige bankene er derfor de som priser hyttelån likt med boliglån. Legger banken på en halv prosent, er de naturlig nok ikke konkurransedyktige. Risikomessig er det ingen grunn til å prise lån til lett omsettbare hytter høyere enn boliglån.

I en del banker kan du få billigere lån hvis boligen din kan pantsettes. Men da er det lån med pant i bolig, ikke hyttelån.

Når du skal låne til hytte er beliggenhet og standard svært viktig. Mange gir bare lån i helt sentrale strøk, som Hemsedal, Geilo, Sørlandskysten med strandlinje, Trysilområdet og lignende. Hva som er sentralt nok, vil det være forskjellige oppfatninger om blant bankene. Forskjellene i beliggenheten gjør at renten på hyttelån kan svinge ganske kraftig.

Du kan ofte få lån i en bank som er i nærheten av hytta. I blant kan disse være interessante. Derfor bør du for sikkerhets skyld sjekke nærmeste lokalbank.