Førstehjemslån

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et stort antall banker gir førstegangskjøper av bolig bedre lånebetingelser enn andre kunder. Høyere belåning og lavere renten er fordelene du kan få.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Les mer om boliglån

Boliglån

Sikkerhetens betydning

Lån til andelsleiligheter

Hvordan finne de billigste boliglånene

Nedbetaling med BSU

Fullfinansiering

Andreprioritetslån

Mellomfinansiering

Tinglyse mer enn du låner?

SE OGSÅ:
Finansportalen - førstehjemslån
Dette er oversikten over bankene som har registrert førstehjemslån på Finansportalen. Lenken går til listen som viser et førstehjemslån på 1,8 millioner kroner, innenfor 90 prosent av markedsverdi.

Boliglånskalkulator
Her finne du renter på de «vanlige» boliglånene, som går opp til 75/80 prosent av markedsverdi. Kalkulatoren viser de beste og de største lånegiverne innenfor 60 prosent og 75/80 prosent av markedsverdi, på forskjellige lånebeløp.

Startlån
Les mer om Startlån.

Rentefordelene kan gi deg adskillige tusener ekstra i lavere renteutgifter enn du ellers ville fått.

Det er også et annet tilbud om førstehemslån som kan være aktuelt. Du kan få billig boliglån (Startlån) via kommunen der du bor. Dette er behovsprøvd. Les mer om «Startlån» her.

Fordelene
En vanlig rentefordel er at selv om du låner opp til 90 % av markedsverdien, får du en rentesats som gis til lån innenfor 60 % av markedsverdien. Mange strekker seg også opp til 100 prosents finansiering. men dette er individuelt bestemt.

Hvor stor verdien er på førstehejmslån varierer, men det beløper seg fort til mange tusen kroner i året. Tar du opp et lån til 1 million kroner, der du får 0,75 % lavere rente, sparer du 5.400 kroner etter skatt hvert år.

Ulike krav
For å få et førstehjemslån i banken er det ulik praksis hva som kreves. En del har en aldersgrense på 34 år. Noen krever at du har hatt en BSU-konto i banken, i hvert fall en liten stund. Disse bankene kaller ofte lånet da et BSU-lån.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Andre nøyer seg med at du overfører hele kundeforholdet ditt når du tar opp et førstehjemslån. Det er blant den sistnevnte gruppen du kan få et bedre tilbud enn i den banken du bruker i dag.

Store forskjeller
Siden en del banker gir ekstra gode vilkår, er det ekstra viktig å sjekke betingelsene første gang du kjøper. Forskjellen mellom bankene blir dermed større enn hva de er på vanlige boliglån.

Mange banker er også villige til å strekke seg lenger for personer som etablerer seg for første gang. Dette gjør at det er enklere å fullfinansiere din første bolig.

Kan få etter at lånet er tatt opp
Du kan få førstehjemslån selv om du allerede har tatt opp et lån til den første boligen din. Mange banker er villig til å gi deg førstehjemsvilkår for å få deg som kunde. Sjekk først i egen bank, i en del tilfeller har banken kommet med tilbud om førstehjemsvilkår etter at du tok opp lånet.

Sjekk renten på førsthjemslån her


Sjekk renten på vanlige boliglån her

Artikkelen er skrevet av Smarte Penger.