Lån med rentetak

Lån med rentetak kan vi si er en mellomting mellom fast og flytende rente.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les mer om fast og flytende rente

Fast og flytende rente

Skal du velge fast eller flytende rente?

Innløsing av fastrentelån før tiden

Slik fastsettes renten

MARKEDSOVERSIKT:
På Finansportalen er det med et valg for lån med rentetak. Men det er ikke sikkert at det er noen tilbydere.

Under er det en direktelenke til lån med rentetak. Her tas det utgangspunkt i lån på 1 million kroner, innenfor 60 prosent av markedsverdi.

Lån med rentetak

På lån med rentetak betaler du utgangspunktet flytende rente. I tillegg betaler du en ekstra rente for at lånet ikke skal gå over et visst rentetak i rentetaksperioden.

Den ekstra renten du betaler er det samme som en forsikringspremie. Jo lavere rentetaket er, jo større er verdien av denne forsikringen. Hvis rentetaket blir for høyt, blir denne forsikringen verdiløs. Du må derfor vurdere hvor høyt opp det er til rentetaket og størrelsen på rentetillegget i sammenheng.

Hvis lånet i takperioden går utover dette taket, vil lånet bli konvertert til et fastrentelån med en rente tilsvarende dette taket. Hvis den flytende renten igjen går inn under rentetaket konverteres lånet tilbake.

I dag er det svært få eller ingen tilbydere av et slikt produkt. I praksis er det et produkt som ikke markedsføres. Valget står derfor mellom flytende rente, eller et fastrentelån (eller en kombinasjon).

Personvernpolicy