- JSF vil ikke bli produsert

Amerikanske  <span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana; font-size: 11px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span">Joint Strike Fighter (<strong>JSF</strong>).</span>
Amerikanske  Joint Strike Fighter (JSF).

<pEtt av de to jagerflyene Norge vurderer å kjøpe, amerikanske JSF, kommer neppe til å bli produsert, tror direktør i Norsk institutt for strategiske studier Jon Bingen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken er at flyene blir for dyre å produsere og at USA ikke trenger dem, tror Bingen.

– Sannsynligheten for et amerikansk flykjøp kan godt være stor, men det blir neppe produsert noen gang, sier Bingen til NRK.

Han mener det er flere grunner til det:

– Det er et fly som er konstruert for en situasjon som var i Europa på 1980-tallet, og flyet har egenskaper det amerikanske flyvåpenet ikke trenger i særlig grad. Det er heller ikke noe særlig europeisk marked for flyet, og det er veldig dyrt. Følgelig tror jeg ikke dette er et prosjekt som kommer til å gå gjennom i Kongressen. Aller minst etter det siste årets finansielle uro i amerikansk økonomi.

Norge skal kjøpe 48 jagerfly som skal erstatte dagens F-16. Beslutningen skal tas før jul. (©NTB)

Personvernpolicy