Ber FN sende 3.000 soldater til Kongo

<span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana; font-size: 11px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span">Krigen i<strong>Kongo</strong>kan ha kostet over fem millioner mennesker livet </span><span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana; font-size: 11px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span">det siste tiåret. Foto: Scanpix<br></span>
Krigen iKongokan ha kostet over fem millioner mennesker livet det siste tiåret. Foto: Scanpix

<pFrankrike la mandag fram et forslag til resolusjon i FNs sikkerhetsråd om å sende rundt 3.000 nye soldater til Kongo.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I resolusjonsutkastet heter det at FN midlertidig må øke den nåværende FN-kontingenten på 17.000 soldater med 2.785 soldater og 300 politifolk.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon og FNs utsending i Kongo, Alan Doss, har bedt Sikkerhetsrådet om å styrke tilstedeværelsen i det østlige Kongo etter at kamper mellom opprørshæren til Laurent Nkunda og regjeringshæren har ført til en humanitær katastrofe.

Siden kampene begynte for alvor i august, er minst 250.000 mennesker jaget på flukt fra sine landsbyer og flyktningleirer. (©NTB)

Personvernpolicy