Lyn forblir i eliteserien

LYN-supporterne i Bastionen jubler for seieren etter eliteseriekampen i fotball mellom Lyn og Vålerenga på Ullevaal Stadion i Oslo som Lyn vant 2-0. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX.
LYN-supporterne i Bastionen jubler for seieren etter eliteseriekampen i fotball mellom Lyn og Vålerenga på Ullevaal Stadion i Oslo som Lyn vant 2-0. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX.

<pKlubblisensnemnda i Norges fotballforbund besluttet mandag å gi Lyn Oslo klubblisens for 2009.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi skal glede oss over denne beslutningen, og så skal vi stupe inn i arbeidet for å sikre framtiden. Vi må tilpasse våre utgifter til våre inntekter. Utgangspunktet er ikke verre enn det, sier Lyn-direktør Erik Langerud til NRK.

– Nå skal vi se grundig over dette og sikre at vi gjør de riktige valgene, sier han.

Fornøyd Kåfjord

Nå har alle 42 klubbene som søkte om klubblisens fått det.

– Målet er at alle skal få lisens, det er det klubbene jobber for og det er det også vi i forbundet ønsker. Vi vil at sportslige resultater skal avgjøre. Og sånn sett er det hyggelig at Lyn passerer nåløyet, etter en grundig gjennomgang, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til NTB.

En hektisk og nervepirrende helg fikk en lykkelig utgang for Lyn-supportere. Avgjørelsen skulle egentlig tas fredag, men lisensnemnda utsatte beslutningen til mandag kveld.

Må rapportere

– Vi valgte å gjøre det fordi vi trengte dokumentasjon på det de hadde lagt fram for oss allerede. Vi trengte også mer utfyllende bevis, sier lisensnemndas leder Jan Løkling til NTB.

– I løpet av helgen har Lyn levert en betydelig mengde dokumentasjon, og det var tilstrekkelig besvarelse på den usikkerheten vi hadde, sier Løkling.

Lyn er i likhet med flere andre klubber pålagt ekstra rapportering til Norges Fotballforbund i tiden framover.

– Dette gjelder ikke bare Lyn. Vi vil følge med på flere for å se om de oppfyller lisenskravene, sier Løkling.

Tykkere tråder?

Sondre Kåfjord erkjenner at flere klubber har hatt problemer med å innfri kravene i år. Han tror ikke det er fordi kravene fra NFF er blitt strengere, men fordi den økonomiske situasjonen er blitt verre.

– Nåløyet er det samme som før, men det er jo en tråd som skal gjennom også. Flere av trådene har nok vært litt tykkere i år, sier han.

– Det er flere klubber som blir pålagt oppfølgende rapportering. Det har vært rimelig mange av klubbene som ikke har hatt mye å gå på i år, sier fotballpresidenten.

Han mener saken rundt Lyn Oslo er en kraftig advarsel.

– I denne saken satt avgjørelsen langt inne, med behandling senest i kveld (mandag). Det sender en klar melding til andre, en advarsel, sier han til NTB.

Personvernpolicy