Fansen får Twilight tidlig

Kristen Stewart og Robert Pattinson som Bella Swan og Edvart Cullen. Bilde: Filmweb.
Kristen Stewart og Robert Pattinson som Bella Swan og Edvart Cullen. Bilde: Filmweb.

<pEtter press fra opprørte fans flyttes norgespremieren for vampyrfilmen Twilight – Evighetens kyss fram til begynnelsen av januar.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Twilight

Isabella Swan, flytter til den dystre, regnfulle byen Forks i Washington. Hun kjeder seg, men livet hennes tar en spennende vending når hun møter den vakre og mystiske Edward Cullen. Edward er i besittelse av spesielle evner og viser seg å være en vampyr.

Les mer om serien her.

Nå flyttes norgespremieren til 9. januar, ifølge Nrk.no.

– Det er det tidligste som er praktisk mulig. Vi jobber også med å få til en førjulsgave til fansen, så vi håper de vil bli fornøyd, sier distrubutøren av filmen, Tom Erik Kolåsæter som er markedsjef i Nordisk Film.

Dette skjer etter at opprørte fans har klaget over den sene premieren. Filmen, som på norsk har fått navnet Evighetens kyss, skulle egentlig først på i Norge i 6. februar. Den amerikanske premieren er allerede 21.november, ifølge IMDb.

Det er en voksende fanskare i Norge, i likhet med det som har skjedd i USA. Det relativt ferske internettforumet om serien har allerede nesten 6000 innlegg.

- Jeg har aldri opplevd maken, sier Ingrid Greaker Myhren, forlagsredaktør hos Gyldendal barn og ungdom til adressa.no.

Twilight er en bokserie forfattet av amerikanske Stephenie Meyer. Serien består av bøkene Twilight (Evighetens kyss), New Moon (Under en ny måne), Eclipse og Breaking Dawn. De to siste er ikke oversatt til norsk ennå og det får Myhren høre. Den tredje boken er forventet klar i mai-juni til neste år.

Gyldendal vil ikke ut med forventede salgstall, men har stor tro på bøkene. De peker på at selv om de ikke har blitt anmeldt så mange steder, sprer fenomenet seg. De håper serien vil bli større en Harry Potter-serien.

Den fjerde boken kom i august i år, i et opplag på 3,2 millioner. Dette er det største opplaget for noen bok i år - uansett sjanger

Personvernpolicy