Sammen igjen etter 36 år

New York Dolls har funnet tilbake til sin gamle produsent. Her fra Benicàssim-festivalen i Spania i juli. Foto: Paul A. Nordal<span style="font-size: 10pt; font-family: Verdana"><br></span>
New York Dolls har funnet tilbake til sin gamle produsent. Her fra Benicàssim-festivalen i Spania i juli. Foto: Paul A. Nordal

<pTodd Rundgren skal produsere New York Dolls' nye album.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York Dolls har hyret inn Todd Rundgren til å produsere sitt neste album. Legendene har ikke jobbet sammen siden rock'n'roll-dukkene albumdebuterte tilbake i 1973; altså for hele 36 år siden.

David Johansen, Mick Jaggers største utfordrer når det gjelder lepper i rocken. Foto: Paul A. NordalDavid Johansen, Mick Jaggers største utfordrer når det gjelder lepper i rocken. Foto: Paul A. Nordal

New York Dolls og Todd Rundgren tar fatt på arbeidet like over nyttår, og produksjonen vil skje i Rundgrens private studio på Hawaii-øya Kauai.

Todd Rundgren produserte som nevnt New York Dolls' debutalbum «New York Dolls» som inkluderte rockklassikerne «Personality Crisis», «Trash», «Jet Boy» og «Private World».

Henrykte

- Vi er henrykte over å få lov til å jobbe med Todd igjen. Vi håper å finne igjen den gamle magien på det kommende albumet, sier New York Dolls-vokalist David Johansen til musikkmagasinet Music News.

Albumet, som foreløpig ikke har fått en tittel, slippes via Atco-labelen, som nylig ble gjenetablert, med distribusjon gjennom Warner Music. The New York Dolls er et av de første navnene Atco har tegnet kontrakt med.

Det nye albumet blir The New York Dolls' fjerde studioplate og deres første siden comeback-utgivelsen «One Day It Will Please Us To Remember Even This» fra 2006.

Verdensturné

I kjølvannet av den kommende utgivelsen planlegger the New York Dolls, med originalmedlemmene David Johansen og Sylvain Sylvain, en verdensturné. Om de tar turen til Norge gjenstår å se. Etter bandets opptreden på Benicàssim-festivalen i sommer er det i det minste mye som tyder på at vi fremdeles har med et vitalt og spillesugent band å gjøre.

Tiodd Rundgren er selv på turné i Europa for tiden og spiller i England både i denne og i neste uke.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy