Krass kritikk mot Rikshospitalet

- GA OPP FOR SNART: Rikshospitalet trodde ikke jenta kunne reddes. Familien reiste til Tyskland og jenta fikk livreddende behandling.
- GA OPP FOR SNART: Rikshospitalet trodde ikke jenta kunne reddes. Familien reiste til Tyskland og jenta fikk livreddende behandling.

<pRikshospitalet får kritikk i klagenemnda for å ha gitt opp behandlingen av en seks år gammel jente som fikk livreddende behandling i Tyskland.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helse Sør-Øst ga opp behandlingen av seks år gamle Julie Sørensen og ga den kreftsyke jenta et halvt år igjen å leve.

Foreldrene dro i stedet til Tyskland, hvor datteren fikk en stamcelletransplantasjon som halvannet år senere ikke har gitt tilbakefall.

Nå gir Klagenemnda for behandling i utlandet familien fullt medhold, og kommer med sterk kritikk av Rikshospitalet, som sto bak den medisinske vurderingen, skriver VG.

Nemnda mener sykehuset har tilbudt en behandling etter metoder fra 1980-1990-tallet, og konkluderer med at

Norge har for dårlig medisinsk kompetanse på området.

Det offentlige refunderer dermed de tre millioner kronene familien har lagt ut for behandlingen.

– Saken dreier seg ikke om manglende kompetanse, men om faglig uenighet om indikasjon for eksperimentell behandling. Vi mener vi gjorde en forsvarlig vurdering ut fra det som var dokumentert i litteraturen og ut fra internasjonale anbefalinger, sier klinikksjef Terje Rootwelt på barneklinikken ved Rikshospitalet til avisa.

Personvernpolicy