Ronaldo-dobbel da Stoke fikk bank

DOBBEL: Cristiano Ronaldo scoret to på frispark, det første hans 100. mål for Manchester United.Foto: AP/Scanpix.
DOBBEL: Cristiano Ronaldo scoret to på frispark, det første hans 100. mål for Manchester United. Foto: AP/Scanpix.

<pScoret sitt 100. mål – men unggutt stjal noe av showet.</p

Manchester United–Stoke 5–0.

De tapte 1–2 for Arsenal, og har manglet flyten fra fjoråret i hele høst, men da Stoke kom på besøk til Old Trafford, gjorde Manchester United kort prosess.

Anført av en Cristiano Ronaldo tilbake i frisparkslag – og med sitt eget 100-målsjubileum – laget United målfest, oppreisning og hakkemat av Stoke.

- Det var et litt uventet resultat fordi prestasjonen i første omgang var skuffende. Men etter pause var vi fantastiske, sa Sir Alex Ferguson etter kampen.

Ronaldo i hundre

Ronaldo startet showet etter tre minutter. Stoke-keeper Thomas Sørensen var overhodet ikke sjanseløs på det harde, men karakteristisk vingelete frisparkskuddet som gikk nesten rett på ham, men ballen boret seg inn i nettmaskene til 1–0.

Det var hans 100. mål for Manchester United.

Michael Carrick ville være med på moroa. Kort tid før pause gjorde han oppgaven svært vanskelig for gjestene ved å klinke ballen høyt i mål med venstrebeinet.

Dimitar Berbatov, som har mottatt kritikk for slapp innstilling, la på til 3–0 med en glitrende avslutning, og Manchester United hadde full kontroll.

Welbecks drømmemål

Unggutten Danny Welbeck, knapt 18 år gammel, ville imidlertid ikke surfe inn til tre poeng. Fra langt hold tok han sats og fyrte av en suser som klistret seg inn i krysset – en utmerket måte å score sitt første United-mål på.

Cristiano Ronaldo avsluttet ballet med et nytt, hardt frispark i keeperhjørnet i sluttminuttene. Det var hans ligamål nummer åtte for sesongen. Det førte ham til 2. plass på toppscorerlisten.

United passerte Arsenal, som røk på et 0–2-tap for Aston Villa.