Vil flytte narkomane hit

FLYTTER NARKOMANE: Politiet tror de narkomane vil få mer oppmerksomhet og hjelp dersom de befant seg utenfor Stortinget. Foto: Scanpix.
FLYTTER NARKOMANE: Politiet tror de narkomane vil få mer oppmerksomhet og hjelp dersom de befant seg utenfor Stortinget. Foto: Scanpix.

<pPolitiet vil «flytte» Oslos narkomane fra områdene der de vanker i dag, til Eidsvolls plass foran Stortinget. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politifolk i uniform og sivil startet mandag en storstilt aksjon som de har døpt «Ute av syne, ute av sinn», skriver Dagsavisen.

Hovedstadens narkomane har i årevis blitt jaget fra sted til sted. Nå håper politiet at de folkevalgte skal få øynene opp for problemet og innse at de må tas hånd om av helsevesenet.

– Ingen politiker beveger seg i områder det de narkomane oppholder seg i dag. Hvis de skal få hjelp, må politikerne se dem, møte dem, snakke med dem og ta dem på alvor, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon.

Plassen foran Stortinget kan dermed bli Oslos største marked for kjøp og salg av narkotika. Men noen frisone blir det ikke, lover Stølen.

– Vi kommer til å slå ned på kriminalitet, men de narkomane har like stor rett som alle andre til å oppholde seg i byen. Da kan de like gjerne være utenfor Stortinget som alle andre steder, sier han.

Stølen har tidligere fått ros fra justisminister Knut Storberget og helseminister Bjarne Håkon Hanssen for å sette søkelyset på de narkomanes problemer. Nå etterlyser han handling. (©NTB)

Personvernpolicy