Her er runden

<p><span style="font-weight: bold" class="Apple-style-span">I SØKELYSET:</span> Myntkaster Didier Drogba.</p><p>FOTO: AFP/SCANPIX. </p>
I SØKELYSET: Myntkaster Didier Drogba. FOTO: AFP/SCANPIX. 

<pSiste nytt om alle helgens Premier League-kamper. Og se ABC Nyheters Premier League-ekspert Joe Royle fortelle om den norske gullalderen, Liverpool og "the team to beat".</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Joe Royle er ABC Nyheters nye Premier League-ekspert, og vil med jevne mellomrom fremover kommentere tilstanden og gi leserne et innblikk i verdens presumptivt beste fotballiga.

I videointervjuet over snakker han om ”overraskelsen” Liverpool, hvilket lag som må slås for å vinne tittelen i år, om den norske gullalderen på 1990-tallet – og sitt eget forhold til norske spillere.

Royle har over 40 års erfaring fra engelsk toppfotball – som spiller og som manager. Han har landskamper for England, og tilbrakte sine beste år som spiller i Everton og Manchester City, men er kanskje aller best kjent som manager i de samme klubbene. I tillegg til epokene i Everton og Manchester City styrte han Oldham opp i den engelske toppdivisjonen.

Her er helgens runde i Premier League:

Bolton–Liverpool

Arena: Reebok Stadium Tid: 13.45 TV: Canal+ Sport 1 Form: SSTTU/STSSS

Bolton: Fullt lag.

Liverpool: En rekke sentrale tilbake etter å ha blitt spart i ligacuptapet for Tottenham. Arbeloa suspendert, Skrtel langtidsskadet, mens Torres trolig spiller fra start.

Tips: 0–1

Arsenal–Aston Villa

Arena: Emirates Stadium Tid: 16.00 TV: Canal+ Sport 1 Form: STUSS/TTSSU

Arsenal: Lot superjuniorene og -reservene overhøvle Wigan i ligacupen – i dag er A-laget tilbake. Adebayor er skadet, og van Persie er suspendert.

Aston Villa: Carew er usikker og spiller neppe. Luke Young er klar igjen, og også Stiliyan Petrov kan være tilbake, men forventes ikke å starte.

Tips: 2–1

Manchester United–Stoke

Arena: Old Trafford Tid: 16.00 TV: Canal+ Sport 2 Form: TSSUS/USSTS

Manchester United: Flere ble spart i ligacupen og er tilbake i dag. Tévez scoret, men benkes trolig igjen. Hargreaves og Scholes lenge ute.

Stoke: Kun angriperen Sidibe er tvilsom for ”innkastlaget”.

Tips: 3–0

Fulham–Tottenham

Arena: Craven Cottage Tid: 16.00 TV: Canal+ Sport Extra Form: STSUU/SSUST

Fulham: Etuhu rekker neppe London-derbyet. Også Seol Ki-Hyeon er usikker.

Tottenham: Keeper Gomes slapp fra skade etter den stygge episoden i 4–2-seieren over Liverpool i ligacupen, og spiller. Kaptein King og Bentley returnerer etter alt å dømme i startelleveren.

Tips: 0–2

Newcastle–Wigan

Arena: St. James’ Park Tid: 16.00 Form: TSSTU/USTTT

Newcastle: Owen starter trolig på benken igjen for Newcastle, som stadig mangler spissene Viduka og Smith, i tillegg til Steven Taylor og Ignacio Gonzalez.

Wigan: Heskey kan miste kampen med skade.

Tips: 1–1

West Ham–Portsmouth

Arena: Upton Park Tid: 16.00 Form: TUTTT/STTUU

West Ham: Carlton Cole er tilbake fra suspensjon, mens Kieron Dyer fremdeles mangler. Også Tristan er ute, men Behrami returnerer.

Portsmouth: Sol Campbell er høyst usikker. Det samme gjelder John Utaka.

Tips: 2–2

Blackburn–Sunderland

Arena: Ewood Park Tid: 16.00 Form: TUTUU/TTTSU

Blackburn: Santa Cruz er tilbake, trolig også Gamst Pedersen, mens Benni McCarthy mangler i angrepet. Vince Grella er stadig skadet, Keith Andrews tvilsom, men André Ooijer er aktuell for startplass.

Sunderland: Keeper Gordon og forsvarer McCarthy er usikre.

Tips: 1–0

West Bromwich–Chelsea

Arena: The Hawthorns Tid: 18.30 TV: Canal+ Sport 1 Form: TUTTT/SSSTS

West Bromwich: James Morrison og Abdoulaye Meite er klare. Neil Clement er langtidsskadet.

Chelsea: Drogba starter trolig etter å ha kastet en mynt på Burnley-fansen i Chelseas ligacuptap. Også Ballack ventes fra start, tilsvarende for Ashley Cole, men Carvalho og langtidsskadde Essien er ute.

Tips: 1–3

SØNDAG:

Everton–Middlesbrough

Arena: Goodison Park Tid: 14.30 TV: Canal+ Sport 1 Form: SSSUT/SUSUT

Everton: Fellaini er klar igjen etter suspensjon, og Pienaar kan også rekke kampen etter sin skade, for et Everton i flott form.

Middlesbrough: Mido er skadet, ellers velger Gareth Southgate fra sin øverste hylle.

Tips: 2–0

Hull–Manchester City

Arena: KC Stadium Tid: 17.00 TV: Canal+ Sport 1 Form: TTTSS/TTTSU

Hull: George Boateng blir trolig klar, men Andy Dawson blir neppe frisk i tide.

Manchester City: Kaptein Dunne og Gelson Fernandes er suspenderte etter utvisningene mot Tottenham, og Daniel Sturridge er usikker med skade, men Vincent Kompany er spilleklar og utgjør oppturen for et City ute av form.

Tips: 1–2

Personvernpolicy